Hlavní obsah

Filmové klapky ve zlínském Zlatém jablku vystřídala Lego expozice

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní prostředky, stavby i celá města, rytířské bitvy a řada dalších výtvorů z Lega jsou nyní v rámci Zlín Film Festivalu 2013 k vidění ve zlínském obchodním domě Zlaté jablko během expozice pod názvem „Když si Lego oblíbí herec“.

Foto: OZC Zlaté jablko
Článek

Svět barevných kostiček se stal vášní pro zlínského herce Josefa Kollera, který se letos v rámci festivalu poprvé rozhodl se svými výtvory z Lega podělit také s veřejností. Na expozici, která bude v průběhu festivalového týdne k vidění ve Zlatém jablku, intenzivně pracuje denně několik hodin už od října.

Výstava ukazuje celou řadu sestavených modelů včetně figurek, které jistě potěší nejen všechny malé, ale i dospělé návštěvníky centra. Expozice zde bude až do 1. června k vidění společně s jedinečnou LEGO klapkou v nadživotní velikosti, kterou z několika kilogramů kostek postaví v úterý 28. května děti ze ZUŠ Zlín.

Ti, kteří se nechtějí na vystavené exponáty pouze dívat, ale také si s kostičkami pohrát a vytvořit vlastní výtvory, budou mít příležitost aktivně se zapojit v sobotu 1. června. Od 10:00 do 18:00 proběhne v přízemí hlavní galerie již tradiční a oblíbená akce pro zkušené i začínající stavitele, tentokrát nazvaná „Lego festival ve Zlatém jablku“. K dispozici jim budou řady LEGO Duplo, LEGO Friends, LEGO Chima a LEGO Technic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám