Hlavní obsah

Festival na břehu jezera

Novinky, Ondřej Teichmann

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 28. až 30. července se uskutečnil 7. ročník festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně. Jako hlavní host programu zde vystoupil slovenský zpěvák Richard Müller.

Foto: Ondřej Teichmann

Kryštof

Článek

Letošní ročník byl jiný v tom, že poprvé byl festival prodloužen na tři dny. V brzkých odpoledních hodinách vždy vystoupily nějaké místní kapely a kolem 17.00 začínal hlavní program. 

Ihned v první den festivalu nastala jediná změna v programu a to ta, že z důvodu nemoci Vojty Dyka nedorazila kapela Nigtwork, ale skvěle ji nahradila kapela Kryštof. První den byl ukončen o půlnoci.

Druhý den začal postupně jako ten minulý a  vystoupila mimo jiné kapela Mako!Mako známá z talentových soutěží na českých televizích, ktera měla mezi sebou také těhotnou ženu. Poté se představila kapela Charlie Straight, která jako vždy potěšila mladší publikum a předvedla i vizuální efekty. Vrcholem druhého dne byla kapela Monkey Bussines, která předvedla show i s ohňovými efekty a mimojiné zpěvák kapely Matěj Ruppert předvedl akrobatické a fakírské kousky. 

Třetí den opět odstartovaly regionální kapely a jako první velký zpěvák se předvedl Xindl X. Vystoupil také Richard Müller.

Jediným nedostatekem festivalu bylo, že skoro po celou dobu pršelo a slunce se ukázalo jen na chvíli. Ale mnoha lidem to nevadilo a i tak si tento ročník užili.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám