Hlavní obsah

Festival Ladná Čeladná prošel deštěm a pokračoval pestrým kulturním i sportovním programem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První den (pátek 29. července) druhého ročníku festivalu Ladná Čeladná v areálu základní školy v obci Čeladná se vydařil. Počasí bylo jemně ladné. Okolo sedmnácté hodiny zapršelo. Pak lilo. Jako z konve. Kapky ustaly, vzduch se pročistil a lidé zatleskali koncertu Báry Hrzánové.

Foto: Josef Zajíc

Festival Ladná Čeladná 29.7.2016.

Článek

Druhý ročník festivalu Ladná Čeladná pořádá i letos obec Čeladná ve spolupráci se Zlatou Holušovou a dramaturgickým týmem Colours of Ostrava.

Areál v okolí základní školy se změnil ve vesničku hudby, zábavy, her a vášnivého tance na tóny kapel na hlavním pódiu. Tam se od 15 hodin prezentovaly kapely Vaxel, Bára Hrzánová a Condurango.

Na dětské scéně, ještě před deštěm, děti stihly pohádku O koblížkovi v podání Vlaďky Krakovkové a v pohádce Vítejte ve světě loutek se děti seznámily s Divadlem Pavlenka. V tělocvičně základní školy se promítaly filmy a probíhala akce Celé Česko čte dětem.

V doprovodném programu si děti spolu mohly hrát různé hry, vyzkoušet na trenažeru jízdu závodním autem, nechat si pomalovat obličej a zhlédnout filmy.

V devatenáct hodin návštěvníky přivítal starosta obce Čeladná Pavol Lukša spolu s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem.

Deštěm vyčištěným vzduchem začaly pronikat tóny a taneční rytmy skupiny Čonkišou se zpěvákem Karlem Heřmanem. Od 21 hodin se představila publiku skupina Zrní a večerní program zakončila skupina Poletíme?.

Sobotní program 30. července je opět nabitý hudbou, dětskými představeními, filmem a tancem.

V rámci sportovního programu se na fotbalovém hřišti SK BESKYD Čeladná uskutečnilo charitativní fotbalové utkání mezi týmem SK Beskyd posíleným fotbalisty Jankulovskim, Svěrkošem, Bolfem a Oleszem.

Ti hráli proti hvězdnému týmu REAL TOP Praha, jehož barvy hájili Hampl, Bosák, Vojnar, Svozík, Nehoda, Diviš, Vidlička, Smita, Štefek a Noha. Po utkání předali dennímu stacionáři Linie Radosti šek na 50 000 korun.

Program na dětské scéně zahájilo ve 14.00 hodin Divadlo Kufr. Na filmové scéně v tělocvičně ZŠ Čeladná byl promítán film Past na žraloka 2 a pokračovala akce Celé Česko čte dětem. Četl také zpěvák kapely Lake Malawi Albert Černý.

Na hlavním pódiu hudební scény začal program v 15.00 hodin prezentací skupiny Noisy Pots. V 17 hodin návstěvníci uviděli a uslyšeli kapelu Circus Problém.

Na devatenáctou  hodinu určitě čekají přiznivci třinecké kapely Lake Malawi (pokračovatelé skupiny Charlie Straight). Předvede se zpěvák a kytarista Albert Černý, kytarista Patrik Karpentski, baskytarista Jeromým Šubrt, na bicí hraje Antonín Hrabal.

Od 21 do 22 hodin se na scéně objeví skupina CC Smuggkes a od 23 hodin zakončí sobotní den Ladné Čeladné DJ Mackie Messer s kapelou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám