Hlavní obsah

Festival Koncert pro kamerunské kozy a soutěž FlyUp letos spojí své síly

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příležitost pro začínající kapely zahrát si na jednom pódiu s legendami jako je Arakain nebo Blue Effect. Možnost srovnání amatérských kapel s profesionálními českými hudebníky. To vše se uskuteční v Bílině v areálu letního amfiteátru Na Kyselce v sobotu 16. července.

Foto: Petr Štrympl

Arakain

Článek

Osmý ročník jednodenního open-air festivalu českých, převážně klubových kapel Koncert pro kamerunské kozy a třetí ročník soutěže rockových kapel FlyUp. Dvě doposud samostatné hudební akce se letos uskuteční společně v bílinském amfiteátru Na Kyselce.

Na hlavní scéně dnes již prestižního festivalu Koncert pro kamerunské kozy se fanoušci mohou těšit na hard-rockovou kapelu z Ústí nad Labem. Stará Škola, bílinské Dobrý pocity (rock) a Grock (heavy-rock), dál se představí finalistka SuperStar Leona Šenková a Band, tepličtí Fate Magazine (rock) a svůj elektronický rock předvedou Lety Mimo. Hlavními hvězdami ovšem zcela určitě bude legendární český kytarista Radim Hladík se skupinou Blue Effect a kultovní česká metalová kapela Arakain.

Aby publikum při přestavbách kapel nevychladlo, je připravena vedlejší scéna, která bude patřit soutěžní přehlídce začínajících rockových kapel FlyUp. O přízeň publika budou bojovat Door Face (crossover-rock, Mimoň), Cocktail...alá motejl (rock-pop, Praha, Plzeň), Act Of God (heavy-metal, Liberec), All Regrets (rock'n'roll-metal, Chrudim) a Greymon (hard rock-metal, Kaznějov). Na soutěžním podiu jako specialní host vystoupí loňská finálová formace Menhir (heavy-hard rock, České Budějovice).

Novinkou letošního ročníku FlyUp je absence finálové poroty. Kdo finále vyhraje, rozhodnou hlasováním návštěvníci festivalu přímo na místě. Další novinkou je, že vítězná formace se po vyhlášení přesune na hlavní stage, kde bude hrát znovu. Nyní však exkluzivně již jako předkapela hlavního hosta Koncertu pro kamerunské kozy. 

Prvních 50 návštěvníků, kteří si koupí na místě vstupenku za 250 Kč, dostane volný vstup na festival Do řady Open Air 2011. Letošní maturanti po předložení kopie dokladu o studiu zaplatí zvýhodněné vstupné 100 Kč. 

Reklama

Výběr článků

Načítám