Hlavní obsah

Festival Brutal Assault 2012 začal s představováním účinkujících kapel

Novinky, Petr Štrympl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Brutal Assault oznámil první informace ke svému 17. ročníku, který se uskuteční v termínu 9. až 11. srpna 2012 v tradiční lokalitě vojenské pevnosti Josefov v Jaroměři.

Foto: pořadatel

Ministry, USA, industrial metal

Článek

Jeden z největších tuzemských festivalů zahájil představování účinkujících kapel, jež se zúčastní nadcházejícího ročníku. A hned v první várce se objevuje jedno velice zajímavé jméno.

Reaktivovaná americká formace MINISTRY potvrdila svou účast na festivalu Brutal Assault 2012. Frontman Al Jourgensen přiveze kapelu ve složení Mike Scaccia (kytara, Rigor Mortis), Tommy Victor (kytara, Prong), AAron Rossi (bicí, Prong), John Bechdel (klávesy, Prong), Tony Campos (basa, Static-X) a kromě tradičního playlistu slibuje i žvé představení písní z nového alba Relapse, jehož vydání je plánováno na konec března 2012. MINISTRY, legenda žánru industrial-metal, si na BA odbyde svou historickou premiéru.

V pozadí by ovšem neměly zůstat další potvrzené kapely, jimiž jsou třeba norští avantgardní blackmetalisté ARCTURUS, vracející se po tříleté odmlce a také finská formace NORTHER, jakožto zástupce žánru melodického deathmetalu.

Mezi prvními kapelami nechybí ani nejtěžší kalibry v podobě IMMORTAL, MOONSPELL, HEAVEN SHALL BURN nebo PARADISE LOST, které doplňují TEXTURES, INCANTATION, VIRUS, ARKONA, GENERAL SURGERY a CATTLE DECAPITATION, které byly oznámeny již minulý týden.

Od začátku listopadu přichází do prodeje limitovaná edice cenově zvýhodněných vstupenek, která bude v prodeji pouze do konce prosince (v případě, že do té doby nebude vyprodána). Vstupenky v ceně 1000 Kč lze zakoupit výhradně v „kamenných“ předprodejích Obscure promotion (www.obscure.cz) nebo za cenu 1050 Kč přes e-shop www.shindy.cz. Od ledna 2012 bude v prodeji dražší emise vstupenek, která bude k dostání i v tradičních elektronických předprodejních sítích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám