Hlavní obsah

Festival amatérské tvorby se v Říčanech koná již posedmé

Novinky, Eva Kočová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říčanská galerie Kotelna již posedmé pořádá festival amatérské tvorby výtvarníků z celé České republiky.

Foto: Eva Kočová

vernisáž

Článek

Vernisáž výstavy, která proběhla 3. května, zahájila již sedmý ročník oblíbeného festivalu, na kterém se letos sešlo celkem 60 autorů a kolem 120 děl.

Festival je přehlídkou toho nejzajímavějšího, co se poslední dobou urodilo na amatérské výtvarné scéně a pro mnohé umělce je jedinou možností, jak svůj um prezentovat široké veřejnosti. Pro řadu výtvarníků se účast na festivalu stala již tradicí a vystavují pravidelně každý rok. Přibývá ale také mnoho nových, kteří se o této akci dozvídají zprostředkovaně nebo zcela náhodou a během celého roku říčanskou galerii kontaktují.  

Většinou se jedná o obrazy, ale letos jsou také zastoupeny také fotografie a plastiky. Pořadatele těší velký zájem jak ze strany vystavujících autorů, tak ze stran návštěvníků.

Na závěr festivalu je připraveno překvapení v podobě jarního koncertu, na kterém zazpívá komorní sbor URBAN LADIES. Koncert se uskuteční v pátek 16. května od 18:00 v prostorách galerie.

Festival potrvá do 17. května. Galerie Kotelna celý rok pořádá rovněž výstavy profesionálních výtvarníků a aukce současného umění.

Reklama

Výběr článků

Načítám