Hlavní obsah

Famózní hráč na klávesy Don Airey vystoupí v Praze

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen kapely Deep Purple Don Airey se představí s vlastní kapelou v komorním prostředí pražského klubu Nová Chmelnice.

Foto: archiv
Článek

Nahradit v Deep Purple Jona Lorda se možná mnohým zdálo nemyslitelné, dokud neslyšeli, jak se tohoto úkolu v roce 2002 Airey zhostil. Znalcům rocku bylo jasné, že se nejedná o žádného nováčka (*1948).

Má za sebou - ať již koncertní, nebo studiové - působení v kapelách Jethro Tull, Rainbow, Whitesnake, Colosseum, Black Sabbath, Wishbone Ash a v mnoha dalších, hrál i s takovými veličinami jako je Gary Moore, Ozzy Osbourne, Steve Vai, Cozy Powell nebo Bruce Dikinson.

Don Airey, ač je maximálně vytížený s „domovskou“ kapelou, vydává i sólová alba, k poslednímu z nich, Keyed Up z roku 2013, probíhá turné, v jehož rámci zavítá i do naší vlasti.

Doprovodný band netvoří žádní rockoví elévové, ale protřelí muzikanti s pestrou hudební minulostí - zpěvák Carl Sentence (Krokus, Geezer Butler Project), bubeník Darrin Mooney (Gary Moore, Primal Scream), kytarista Rob Harris (Jamiroquai, Kylie Minogue, Gary Numan) a baskytarista Lawrence Cottle (Sting, Cher, Black Sabbath, Eric Clapton).

Dvě ukázky Mistrovy hry: Solo Hammond organ a Moog * Gear Gun

Pražské publikum si tuto lahůdku jarního hudebního dění mohou vychutnat 21. března na koncertě v Nové Chmelnici, Koněvova 219, od 20 hodin.

Více o této mimořádné hudební události se dozvíte u pořadatele akce, kterým je plzeňská agentura Ozzy a Potkan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám