Hlavní obsah

F. L. Věk přivítal na „svém“ náměstí v Dobrušce vánoční strom

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„F. L. Věk přivítal na „svém“ náměstí vánoční strom,“ okomentoval s trochou nadsázky dění v centru Dobrušky 25. listopadu kolem deváté hodiny ranní Miroslav Sixta, mluvčí města. Výsledkem je, že na pěší zóně už stojí statná douglaska, která bude slavnostně rozsvícena v neděli 3. prosince.

Foto: Miroslav Sixta

F. L. Věk přivítal na „svém“ náměstí v Dobrušce vánoční strom.

Článek

Zkušená a lety praxe sehraná parta zaměstnanců technických služeb měla v sobotu 25. listopadu mimořádnou směnu - čekalo ji nejprve pokácení více než dvacet pět let staré douglasky, která rostla v Solnické ulici v Dobrušce u místní hasičské zbrojnice a byla letos vybrána jako vhodný vánoční strom.

Odvoz pak probíhal po silničním obchvatu směrem na Opočno a do centra města dopravila strom těžká technika Opočenskou ulicí, tedy přesně tou, kam hledí už více než půl století kamenný F. L. Věk z masivního pískovcového podstavce.    

Samotné umístění a ukotvení stromu do dlažby na pěší zóně probíhalo stejně jako vloni ve spolupráci s Petrem Čančarou, vlastníkem jeřábu.

Slavnostní rozsvícení nazdobené douglasky se uskuteční v neděli 3. prosince. Komponovaný program začíná v 17 hodin a úvodní slovo pronesou starosta města Petr Lžíčař spolu s děkanem Augustínem Slaninkou. Poté vystoupí žáci hudebního a literárně-dramatického oboru dobrušské zušky a pak už ztemnělé náměstí F. L. Věka ozáří strom, který tam dnes „vyrostl“.

Reklama

Výběr článků

Načítám