Hlavní obsah

Expozice času cílem podnikatelů. Starosta Orság hostil obchodní snídani ve Šternberku

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří olomouckého podnikatelského klubu Business for Breakfast se uskutečnil ve středu 26. března ve Šternberku. Třicítka živnostníků, manažerů a jednatelů firem se sešla na pozvání starosty města, aby rozvíjela své podnikání a sdílela své kontakty.

Foto: Irena Černocká

BforB v Expozici času

Článek

Setkání podnikatelů v rámci obchodní snídaně bylo zpestřením pro místní živnostníky a manažery. Reprezentativní prostory Expozice času zaplnila třicítka hostů, kteří měli jediný cíl: seznámit se a navázat možnou spolupráci. Akce se uskutečnila pod záštitou starosty města Šternberku Stanislava Orsága a předsedy představenstva hospodářské komory Olomouc Tomáše Sýkory. Celou akci připravila společnost RPSC ideas s.r.o. z Olomouce, která poskytuje poradenské a produkční služby v oblasti PR a marketingu a komplexní servis v oblasti dotací.

Členové podnikatelského klubu v Olomouci se setkávají pravidelně každých 14 dní, aby rozvíjeli své podnikání. Jak uvádí oblastní ředitel Kamil Komenda: "Obchodní vztahy jsou především o důvěře a osobních vazbách. Náš podnikatelský klub umožňuje vzájemné poznání a na základě sdílení kvalitních referencí podporuje spolupráci jednotlivých členů."

Pozitivní názory na netradiční setkání podnikatelů vyjádřil i starosta. "V minulosti se u nás ve městě uskutečnilo několik setkání zástupců samosprávy s podnikateli. Většinou se jednalo o setkání, kde úředníci představovali nejrůznější plány, dotační příležitosti, investiční příležitosti. Reálný efekt pro podnikatele byl těžko odhadnutelný," uvedl Stanislav Orság, který stál u nápadu zrealizovat setkání, která fungují všude po republice, také ve Šternberku.

"BforB má na rozdíl od jednosměrného toku informací smysl. Podnikatelé se aktivně zapojují do diskuze a především se poznají, což je základem pro možnou spolupráci. V dnešní době je více než kdy jindy potřeba podporovat rozvoj podnikatelského prostředí, s čímž souvisí také míra zaměstnanosti a rozvoj regionu. Podnikatelské snídaně jsou jednou z možných a poměrně zajímavých příležitostí, jak tomu pomoci."

V ČR existuje koncept BforB již tři roky a v současnosti má více než 25 klubů v různých městech republiky (např. ve Zlíně, Praze, Hradci Králové, Brně, Ostravě, Pardubicích, Liberci či Plzni). BforB je rozšířen nejen v České republice, ale i v dalších evropských zemích či v Austrálii a na dalších kontinentech. 

Více informací o všech výhodách pravidelných podnikatelských snídaní najdete na webu BforB.   

Reklama

Výběr článků

Načítám