Hlavní obsah

Evropská špička v aerobiku a hip hopu míří na šampionát do Karlových Varů

Novinky, Zuzana Rybářová

Nejlepší závodníci z celé Evropy ve sportovním aerobiku a také v hip hopu se utkají 24. – 28. května na FISAF International Fitness & HIP HOP UNITE Championships 2016 ve Spa hotelu Thermal v Karlových Varech.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Kristýna Zahradníčková - Evropská špička v aerobiku a Hip Hopu míří na ME do Karlových Varů

Článek

Po čtyřech letech se opět vrací organizace mistrovství Evropy na domácí půdu, kde bude ČR reprezentovat 470 závodníků ve všech věkových i soutěžních kategoriích. Velké ambice na medailové umístění mají dvě nové závodnice v kategorii dospělých – Adéla Citová a Tereza Kudláčková – a především Kristýna Zahradníčková, která z posledního ME přivezla stříbrnou medaili.

Na své velké finále se připravují špičky z Belgie, Dánska, Finska, Francie, Nizozemska, Itálie, Maďarska, Německa, Polska, Ruska, Švýcarska, svá horká želízka v ohni bude mít samozřejmě i lídr v tomto sportu – Česká republika. 

Češi jsou i letos obávanými soupeři. Náš tým totiž na posledních mistrovstvích Evropy potvrdil, že je světovou špičkou ve sportovním aerobiku. Z evropského šampionátu, který se konal loni v nizozemském Dordrechtu, přivezl domů 19 zlatých a celkově 48 medailí! Naši závodníci tak dosáhli na nejvíce kovů ze všech 12 zúčastněných zemí.

„Český tým potvrdil svou vedoucí evropskou pozici‎ v tomto sportu a obrovské množství medailí, zejména v kategoriích kadetů a juniorů, nám dává velké naděje na úspěchy v letošním mistrovství. Doufáme, že letos naši závodníci ve všech kategoriích zabojují o přední příčky,“ uvedla Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

„Ve většině zemí teď probíhají národní nominační závody a ti nejlepší z každé země se přijedou utkat nejprve v květnu na mistrovství Evropy v Karlových Varech a potom v říjnu na mistrovství světa ve Vídni,” informovala Jana Havrdová.

Veřejnost je srdečně zvána 24. – 28. května do Spa Hotelu Thermal v Karlových Varech, kde opravdu nebude nouze o netradiční sportovní zážitky. První tři dny se bude soutěžit ve sportovním aerobiku (kategorie mužů, žen, párů a trií) a fitness (fitness aerobic grande a petite a fitness step grande a petite). Ve všech uvedených disciplínách uvidíme kadety (11–13 let), juniory (14–16 let) a dospělé (nad 17 let).

Druhé dva dny se sportovní účastníci promění v taneční účastníky evropského šampionátu a bude se soutěžit v hip hop kategoriích (small crews, big crews a battles). I zde se utkají různé věkové kategorie: kadeti, junioři, dospělí a nově také senioři (nad 35 let). První tři ve všech seniorských kategoriích obdrží tzv. prize money.

Reklama

Výběr článků

Načítám