Hlavní obsah

Euroregion Nisa se festivalově rozloučí s létem

Novinky, Ondřej Ferdan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS-Liberecká občanská společnost o. s. zve na kulturně vzdělávací festival pro obyvatele Euroregionu Nisa. Akce s názvem Rozloučení s létem se uskuteční v sobotu 22. září u penzionu Kristýna v Hrádku nad Nisou a nabídne bohatý program plný nejrůznějších aktivit. Vstup zdarma.

Foto: Filip Piwowarczik

Pozvánka na akci

Článek

V tvůrčích dílnách si zájemci mohou vyzkoušet sochání, malování na obličej a na tělo, drátkování či společně vytvořit Euroregionální obraz. Pro malé i velké bude dále připraven workshop žonglování a irského tance, který povede souboru Divokej Ir.

Během odpoledne dojde k vyhlášení vítěze školního časopisu roku a bude otevřena Živá knihovna, kde budou zástupci České republiky, Polska i Německa  vystupovat jako živé knihy. Ty si návštěvník může zapůjčit, popovídat si s nimi a přečíst si tak jejich zajímavý příběh. V programu nebude chybět ani divadelní vystoupení, která obstará soubor Divadlo NEbude, Hrádecké divadlo, klaun z Naivního divadla.

Sportovní nadšenci se mohou zúčastnit turnaje v nohejbalu nebo zkusit slack line. K odpočinku bude sloužit Čajovna sladkých snů a video stan, kde budou po celý den promítána videa se vzdělávací tematikou a videa z projektů LOSa.

Podvečerní zábava bude patřit živé hudbě. Od šesti hodin se na podiu vystřídají kapely Look out! (z Hrádku nad Nisou), Cémur šámur (z Vrchlabí), Lukáš Trněný (čtvrtfinalista Talentmanie) a  filmařka Jamme Candlewick. Vrcholem dne bude fires show.

Rozloučení s létem je akcí, která má za cíl oživit Euroregion Nisa, odstranit bariéry a hranice stále existující v mysli občanů Euroregionu a  využit občanského a kulturního potenciálu regionu. V rámci projektu I love Nisa se LOS snaží systematicky propojovat tuto středoevropskou oblast, poukazovat na odlišnosti jednotlivých kultur, ale i na společnou historii regionu, upozorňovat na stereotypy, skrz které vnímáme příslušníky jiných národů a bojovat proti nim. Vizí je společně  vytvořit místo, které je atraktivní pro mládež a pracovní trh.

Organizace LOS se primárně zaměřuje na neformální vzdělávání mládeže a dospělých. Pracuje s tématy aktivní participace, multikulturality, zážitkové pedagogiky nebo kulturní animace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám