Hlavní obsah

Dýdžej NobodyListen představí dokument Fenomén Addict

Novinky, Pavel Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál bývalého industriálního prostoru Továrna v pražských Holešovicích ožije 8. února premiérou napjatě očekávaného dokumentárního filmu z české tour dýdžeje a producenta NobodyListen, který nasbíral materiál na natáčení z osmi zastávek po republice v uplynulém roce.

Foto: archiv Bookin Agency

NobodyListen představí dokumentární film o undegroundové hudební tour

Článek

Událost jménem Addict patří ke známým akcím, které vyhledávají mladší ročníky české metropole. Vymezuje se totiž od ostatních hudebních momentů ojedinělou atmosférou.

Zatímco do uplynulého roku zůstávala striktně v hlavním městě, na sklonku uplynulého roku si zadala nový cíl, ukázat se jinde po Česku, a zavítat i na Slovensko. Aby nezůstalo jen u samotné velkolepé party, po celou dobu vznikal dokument, který bude mít živou předpremiéru od 19 hodin večer v prostorách v ulici Dělnická.

Za hudebním počinem můžeme najít mladého dýdžeje a producenta Jakuba Stracha, známějšího pod pseudonymem DJ NobodyListen a manažera a producenta Matěje Kretíka. Jeho vznik pak lze datovat na dobu někdy před rokem a půl.

Podle slov producenta Matěje Kretíka vznikal během podzimní tour dokument, jenž zachycuje neopakovatelnou atmosféru se zákulisí jednotlivých zastávek, přípravu na akce i prosincové vyvrcholení v Praze.

NobodyListen uvádí, že na začátku rozhodnutí udělat něco vlastního stála nespokojenost se zavedenými akcemi v hlavním městě, které nesplňovaly jeho požadavky.

Addict se koná vždy na jiném a netradičním místě a vyznačuje se undergroundovým pojetím, neotřelým line-upem a na jedničku odvedenou audiovizuální produkcí.

V dokumentu diváci vstoupí zpět v čase a projedou se po osmi zastávkách po České republice a jedné na Slovensku. Kromě samotného dýdžeje NobodyListen je možné spatřit dýdžejská jména jako Kewu, Nrmn, Dalyb či Alyaz.

Addict tour postupně navštívila města Hradec Králové, Plzeň, Bratislavu, Liberec, České Budějovice, Teplice Brno a Ostravu. Tečkou na závěr byla pražská akce.

Před promítáním samotného dokumentu přijde řeč o fenoménu Addict a akci hudebně doprovodí DJ Kewu.

Vstupné je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám