Hlavní obsah

Dvoumilionovou škodu způsobil požár rodinného domu ve Lhotě

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celé podkroví i se střechou zničil nedělní požár rodinného domku v obci Lhota na Plzeňsku. V důsledku požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Foto: archiv HZS Plzeňského kraje

Celé podkroví i se střechou zničil nedělní požár rodinného domku v obci Lhota na Plzeňsku.

Článek

Požár vypukl v neděli v odpoledních hodinách v obci Lhota na Plzeňsku.  Rodinný dům zde pohltily plameny, které vznikly v podkroví montovaného domku. Požár se po nemovitosti rozšířil velmi rychle.

"Tři profesionální a tři dobrovolné jednotky dostávaly plameny více jak hodinu pod kontrolu,“ uvedla tisková mluvčí HZS Plzeňského kraje Blanka Nechvátalová.

Poté, co dostaly hasičské jednotky požár pod kontrolu, probíhaly na místě dohašovací a likvidační práce a to až do večerních hodin. Na místě zasahovaly jednotky HZS Plzeň-střed, Plzeň-Slovany, Plzeň-Košutka a dobrovolní hasiči z Dobřan, Litic a Skvrňan.

"Požárem bylo zničeno celé podkroví s veškerým vybavením a střecha domu,“ informovala Nechvátalová.

Na místě požáru  nedošlo k žádnému zranění. Příčiny požáru jsou momentálně v šetření Policie ČR. "Škody byly vyčísleny na dva miliony korun,“ dodala tisková mluvčí Nechvátalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám