Hlavní obsah

Dvě ženy se ubránily sexuálnímu napadení, policie pátrá po útočníkovi

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý útočník se v Praze v minimálně dvou případech pokusil přepadnout ženy, které si byly zaběhat. Obě se útočníkovi ubránily.

Foto: Policie ČR

Portrét pachatele

Článek

Kriminalisté v těchto dnech zveřejnili pravděpodobnou podobu pachatele sexuálně motivovaného přepadení, o které se pokusil během října tohoto roku.

K prvnímu případu došlo 7. října kolem půl šesté odpoledne v parku u Proseckých skal v Praze 9. Šestadvacetiletá žena si šla zaběhat po lesní cestě a u ulice Na Stráži ji přepadl dosud neznámý mladý muž a požadoval po ní pohlavní styk. Žena, ovšem zachovala chladnou hlavu, udeřila muže pěstí do obličeje a utíkala pryč.

K druhému přepadení došlo ve stejném parku, ale 30. října. Pětadvacetiletá žena se rozhodla, že si v poledne půjde zaběhat. Mladý muž ji v tomto případě také dohnal, snažil se jí strhnout kalhoty a domáhal se pohlavního styku. Přepadená žena byla zřejmě na tuto situace připravena, protože se muži dokázala dostat z jeho úchopu a zaujala obranný postoj. Tato obrana muže překvapila, obrátil se a utekl.

„Muž je nyní podezřelý z trestného činu omezování osobní svobody, za což mu hrozí až dvouleté vězení. Kriminalisté však nevylučují, že se tato osoba dopustila více takovýchto jednání, a proto se obracejí na další případné poškozené či svědky, aby kontaktovaly na tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu policie,“ informovala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Jedná se o muže ve věku mezi 25 až 30 lety, vysoký je asi 160 centimetrů, štíhlé postavy. Měl tmavou pleť, krátké černé vlasy a byl hladce oholený. Oblečený byl sportovně, v obou případech do džínů a mikiny na zip.

Reklama

Výběr článků

Načítám