Hlavní obsah

Dvě stovky špičkových kulturistů se sjedou do Bohumína na mistrovství republiky

Novinky, Lucie Balcarová

Špičkoví kulturisté z celého Česka budou mít v sobotu 25. května od 10:30 hodin dostaveníčko v Bohumíně. Téměř dvě stě svalnatých mužů i žen se předvede na Mistrovství České republiky dorostu a juniorů v kulturistice, physique, bodyfitness a bikiny fitness v prostorách zdejšího zimního stadionu.

Foto: ronnie.cz

Bohumínský závodník Ondřej Bajda (uprostřed) skóroval minulý týden na Mistrovství Moravy a Slezska a vybojoval zlato.

Článek

Soupeřit se bude ve 22 kategoriích rozdělených podle váhy, výšky i věku.

„Do Bohumína se sjede česká špička a na všechny čeká největší kulturistická show v historii města. Pro diváky máme připravený atraktivní doprovodný program. Mohou se například těšit na exhibici předního českého kulturisty 29letého Jana Turka. Ten se týden před bohumínským mistrovstvím zúčastnil soutěže Arnold Classic South Africa 2019 v Jihoafrické republice, takže je v neskutečné formě,“ uvedl za pořadatele Martin Šembera z bohumínského kulturistického oddílu Šembi.

Bohumín budou na mistrovství reprezentovat hned čtyři domácí závodníci. Dva z nich - Ondřej Bajda a Lukáš Bodnár minulý víkend uspěli na mistrovství Moravy a Slezska, odkud si přivezli zlato a stříbro. „Ondřej je na mistrovství naším velkým želízkem v ohni. Věříme, že Bohumíňáci přijdou všechny domácí závodníky podpořit a pomohou jim tak dosáhnout co nejlepšího výsledku,“ dodal Šembera.

Velkolepá kulturistická show s českou špičkou i účastníky mistrovství světa i Evropy začíná o půl jedenácté, kdy se představí všichni nominovaní závodníci ve všech kategoriích. Velké finále je naplánováno na 15 hodin. To už bude k vidění jen šest nejlepších z každé kategorie, kteří budou usilovat o post Mistra České republiky. Akci finančně podpořilo i město Bohumín, a to částkou 80 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám