Hlavní obsah

Dvě nemocnice ze Zlínského kraje mají zastoupení ve finále soutěže Nej sestřička

Novinky, Dana Lipovská

Vrchní sestra Chirurgického oddělení Vsetínské nemocnice Miriam Valchářová a staniční sestra Centra klinické gerontologie Krajské nemocnice T. Bati Marcela Šagátová jsou mezi dvanácti finalisty soutěže Batist Nej sestřička. Celorepublikové finálové klání se uskuteční 15. září v Náchodě.

Foto: Lenka Plačková

Finalistka soutěže Miriam Valchářová ze Vsetínské nemocnice

Článek

Miriam Valchářová pracuje ve Vsetínské nemocnici od roku 1994, zpočátku na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, následně dlouhá léta na chirurgické jednotce intenzivní péče. Od roku 2014 je vrchní sestrou chirurgického oddělení s širokým spektrem péče, jednoho z největších oddělení v rámci Vsetínské nemocnice. Jejím mottem je pro lidi udělat maximum, o což se snaží nejen mezi pacienty, ale také kolegy zdravotníky.

„Je to práce náročná, ale vždy se snažím problémy řešit s úsměvem a v klidu,” říká Miriam Valchářová.

Zapojuje se do mnoha aktivit v zaměstnání i mimo něj. Jejím největším koníčkem, jak sama říká, je rodina. Když se vyskytne volný čas, jezdí na kole, pracuje na zahrádce, cestuje.

K tomu Miriam Valchářová s úsměvem dodává: „Doufám, že to zvládnu, držte mi palce.”

Marcela Šagátová pracuje v Krajské nemocnici T. Bati od roku 1993, a přestože chtěla být původně dětskou sestrou, nastoupila hned po studiu na LDN.

„Čím více a déle jsem na LDN pracovala, tím víc jsem zjišťovala, že mě práce se starými a nemocnými pacienty obrovsky naplňuje. Sestra zde musí být naprosto flexibilní a pohybuje se mezi všemi obory, které ve zdravotnictví existují,” říká Marcela Šagátová a dodává: „Mým cílem je dál pracovat tam, kde mě to baví, a kde to má smysl.”

Mimochodem, práce v nemocnici jí "přinesla" také – jak sama říká – super manžela. Potkala ho na oddělení jako sanitáře v civilní vojenské službě. A co říká na finále soutěže?

„Nominovalo mě vedení Centra klinické gerontologie KNTB a dostala jsem pár dnů na rozmyšlenou, jestli do toho půjdu. Nakonec jsem si řekla – a proč vlastně ne...” (smích)

Obě sestřičky již absolvovaly soustředění v Dětenicích, kde se konala zkouška oděvů a focení kalendáře. Poznaly se také s dalšími finalisty, mezi nimiž jsou kromě deseti žen také dva muži. Momentálně probíhá internetové hlasování Nej sestřička Sympatie 2018. Lidé tak mohou už teď posílat hlasy svým oblíbencům. Odkaz ohledně Miriam Valchářové najdou zájemci na webu Vsetínské nemocnice, Marcelu Šagátovou mohou podpořit na facebookových stránkách Krajské nemocnice T. Bati.

Reklama

Výběr článků

Načítám