Hlavní obsah

Dva nejrychlejší v Radhošťské výzvě dělilo jen sedm sekund

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejde o nic kratšího a prostšího, než dostat se velice přímočarou cestou z Dolní Bečvy na vrchol Radhoště. Startovné dobrovolné, výtěžek jde na opravu toho, co zbylo z Libušína na blízkých Pustevnách. Délka 5 km, převýšení 666 metrů. Ideální příležitost sundat běžecké boty z hřebíku a jít se projít.

Foto: Radhostskavyzva.cz

V cíli už vládla spokojenost, pohoda i slunečné počasí

Článek

Takto komentuje sobotní akci Radhošťská výzva na svém blogu jeden z účastníků závodu David Smrčka. A přesně takhle prosté to bylo.

Počasí v sobotním ránu vyhlíželo zlověstně, ale mlha a mrholení nakonec odradily jen pár původně registrovaných účastníků. Členové organizačního týmu i závodníci, kteří se k Radhošťské výzvě přesto odhodlali, se dočkali zasloužené odměny. S jejím startem přišlo slibované azuro, které všem zpříjemnilo druhou půlku dne.

Na start se postavilo 40 odvážných, natěšených závodníků, z toho devět žen a tři psi, aby změřili své síly a důstojně ukončili běžeckou sezónu. Na předních místech se bojovalo o vteřiny, nejrychlejší účastník Jiří Petr byl nahoře za úžasných 36:51 minut, druhý Viktor Novotný za ním zůstal jen o 7 sekund, třetí nejrychlejší muž David Smrčka si na stupně vítězů stoupl díky času 44:25 minut. Nejrychlejší z místních byl dolnobečvanský reprezentant ve sjezdovém lyžování Daniel Paulus, kterému stupně vítězů unikly o pouhé 3 sekundy.

Ani ženy nezůstaly pozadu. Na stupínek nejvyšší si po roce opět stoupla Iva Hapalová s časem 50:38 minut, za ní v těsném závěsu skončila Zdenka Slívová (53:40 min) a třetí Tereza Jalůvková si pro pohár doběhla s výkonem za 59:05 minut. 

Všichni závodníci, ale i přihlížející, mohli přispět dobrovolným startovným na obnovu Libušína na Pustevnách. „Díky štědrosti účastníků závodu jsme vybrali 5600 korun. Všem, kteří přispěli, patří velký dík,“ řekl jeden z organizátorů Marek Petrovič.

Startu druhého ročníku přihlížel i Daneček, kterému pořadatelé akce z loňského výtěžku koupili nové brusle, hokejku a velkou hokejovou tašku na kolečkách. „Těší nás, že mu dárky udělaly radost, a jsme rádi, že se po roce přišel na závod podívat,“ poznamenal Petrovič.

Cíl u kapličky na Radhošti, následné občerstvení a i umoudřené počasí přispěli k pohodovému zakončení celé akce. „Byla to velmi podařená akce, všichni jsme si ji užili. Už teď se těšíme na příští rok,” dodal Petrovič.

Výběr článků

Načítám