Hlavní obsah

Dva Krejčí v Koňské opeře aneb Grimpo a Goodman si opět půjdou po krku

Novinky, Robert Rohál

Operní pěvec Radek Krejčí a herec Václav Upír Krejčí se potkají v novém nastudování legendárního muzikálu Limonádový Joe aneb Koňská opera, který připravuje Severočeské divadlo s. r. o. v Ústí nad Labem. Premiéra je ohlášena na 3. června. První reprízy budou 5. a 14. června.

Foto: J. H. Fuchs

Václav Upír Krejčí a Radek Krejčí se objeví v novém nastudování muzikálu Limonádový Joe aneb Koňská opera.

Článek

„Režie se ujal Martin Novotný, který v Ústí již nastudoval veleúspěšný muzikál Noc na Karlštejně. Hraje se už čtvrtou sezónu a chystáme se s ním v létě i pod širé nebe - 27. května na hrad Střekov. V Limonádníkovi hraji Ezra Goodmana, kterého ve filmu ztvárnil Bohuš Záhorský, zatímco Upír se promění v Grimpa, kterého hrál Josef Hlinomaz. Ač si jdou ve filmu po krku, a navíc Grimpo „sežere“ Goodmanovi housle, tak my si naopak sedíme jak na jevišti, tak lidsky. Je to bezva parťák. Navíc mám radost, že se mezi známými tvářemi se objeví jako Kolalok i doyen českého divadla pan Jan Skopeček. V rolích, které ve filmu ztvárnili Waldemar Matuška a Rudolf Deyl, nemohou pochopitelně chybět ani opory souboru Martin Matoušek a Petr Matuszek,” uvedl Radek Krejčí.

Také v chystané inscenaci, která má předobraz ve slavném filmu Oldřicha Lipského, budou hrdinové pít kolaloku (která se tak báječně loká), o pořádně "hustý" dým v baru se postará nádherná Tornado Lou s neméně krásnými barovými tanečnicemi, diváci se stanou svědky rvaček, přestřelek a vzrušujících partiček pokeru, ničemové budou, v rozporu s dnešními poznatky medicíny tvrdit, že "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství", a bezpráví bude trestat neposkvrněný hrdina v ještě neposkvrněnějším bílém kostýmu na bělostném oři.

Zatímco v titulní roli budou alternovat Jaroslav Kovacs a Jan Ondráček, Horáce Badmana alias Hoga Foga ztvární Tomáš Chrastian Brázda, v postavě Tornádo Lou, arizonské pěnice, se představí střídavě buď Iveta Dufková nebo Monika Sommerová. Představitelky Winnifred budou Dominika Richterová a Tereza Vágnerová.

Vedle již zmíněného režiséra Martina Novotného se na inscenaci podílejí dirigent Miloš Formáček, sbormistr Jan Snítil, asistent režie Tomáš Chrastian Brázda, choreograf Vladimír Gončarov a výtvarnice scény i kostýmů Zita Miklošová.

„V životě se stanou náhody a mně se poštěstilo se potkat a nakonec i přátelit jak s Květou Fialovou, tak s Olgou Schoberovou, které obě ve slavném filmu zazářily v nezapomenutelných rolích. I když vím, že čas nelze vzít nazpátek, přesto si moc přeji, když už není možné pozvat je k nám na premiéru, aby jim oběma pokud možno sloužilo zdraví a měly radost z těch obyčejných maličkostí, které nás učiní šťastnými,” dodal Radek Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám