Hlavní obsah

Dušan Kožíšek si před Světem techniky v Dolní oblasti Vítkovic doběhl pro třetí triumf

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí ročník a třetí vítězství v řadě. Taková je bilance českého reprezentanta v běhu na lyžích Dušana Kožíška na oblíbeném závodu RWE City Cross Sprint 2015, který se v pátek 13. března konal v Ostravě. Mezi ženami vyhrála slovenská reprezentantka Alena Procházková.

Foto: Josef Zajíc

RWE City Cross Sprint 2015. Ostrava 13.3.. Vítěz závodu Dušan Kožíšek na startu.Oranžový dres.

Článek

„Doslova jsme čarovali a kouzlili se sněhem. A na to, že ještě před dvěma dny bylo patnáct stupňů, byl sedmsetmetrový okruh velmi důstojný. Zahraniční závodníci si pochvalovali, že takový závod v takovém prostředí ještě nikdy nejeli. Z mého pohledu to byl ten nejtěžší z dosavadních ročníků, protože jsme si vyzkoušeli po dvou letech novou lokalitu spojenou se Světem techniky. Velkou radost nám udělali fanoušci. Téměř celý den mrholilo, byla zima, takže přes 2000 přítomných je skvělé číslo. Celkově považuji tuto akci za úspěšnou,” zhodnotil třetí ročník závodu RWE City Cross Sprint Martin Kráčalík z pořadatelské agentury Seven Days Agency.

Hlavní mužskou kategorii vyhrál po velkém boji, již potřetí za sebou, Dušan Kožíšek, před Janem Bartoněm. Na třetím místě dojel Martti Jylhae z Finska.

Mezi ženami kralovala současná nejlepší slovenská běžkyně na lyžích Alena Procházková. Druhá byla Karolina Grohová. Třetí příčku obsadila Alena Adámková.

V exhibičním závodě na biatlonové střelnici kraloval kajakář Vavřinec Hradílek. Letecký akrobat Martin Šonka neletěl.

„Na to, aby se akrobacie dala létat, tak musí být mraky v minimální výšce 700 metrů a tomu jsme se dneska bohužel nepřiblížili,” vysvětlil Martin Šonka, který si ovšem závod užil jako účastník exhibice v biatlonu.

„Moc jsem si to užil. Je to pro mne úplně první taková zkušenost a opravdu to byla obrovská legrace. Během střelby mi nešlo nabíjení, ale něco jsem strefil,” dodal k závodu Šonka.

Biatlonové exhibice se také zúčastnil biker Petr Kraus, který ještě za světla předvedl návštěvníkům své akrobatické umění na kole.

V závěru organizátoři nezapomněli ani na dobrou věc a společně s diváky dražili předměty, které donesli hráči FC Baníku Ostrava. Podepsaný dres útočníka Milana Baroše, permanentku na zápasy Baníku a míč podepsaný od všech hráčů vydražil za 3003 Kč náměstek primátora města Ostravy Zbyněk Pražák.

Uvedená částka bude věnována Dětskému rehabilitačnímu stacionáři při Městské nemocnici Ostrava, který za ně pořídí rehabilitační žíněnky na cvičení pro handicapované děti.

Den plný sportu třetího ročníku závodu RWE City Cross Sprint 2015 uzavřel několikaminutový ohňostroj a kapela Sto zvířat.

Od soboty 14. března do neděle 22. března si závodní trať mohou v čase od 7 do 21 hodin vyzkoušet zdarma i zájemci z řad veřejnosti. K dispozici jim přímo v areálu bude i půjčovna veškerého sportovního vybavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám