Hlavní obsah

Druhý ročník Radhošťské výzvy startuje, cílem je zisk financí pro obnovu Libušína

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pekelných 666 metrů převýšení v pěti kilometrech čeká na závodníky, kteří se v sobotu 27. září postaví čelem Radhošťské výzvě. Tento charitativní závod startuje v jednu hodinu odpoledne z náměstí v Dolní Bečvě.

Foto: Radhostskavyzva.cz

Cíl charitativního běžeckého závodu budou po 666 m převýšení toužebně vyhlížet všichni závodníci

Článek

Do druhého ročníku charitativního běžeckého závodu v krásném prostředí Beskyd se můžete přihlásit na oficiálním webu závodu Radhostskavyzva.cz, kde zároveň najdete všechny informace i videopozvánku. Závod je určen pro všechny, rekreační i vrcholové sportovce, kteří mají chuť v závěru sezony prověřit svou kondici nebo jen udělat něco pro své zdraví. 

Start se nachází na náměstí v Dolní Bečvě v nadmořské výšce 427 metrů. Trasa se vine údolím Dolní Rozpité, kde závodníci okusí na „nenáročných“ 2,6 kilometrech chuť asfaltu a zahřejí své natěšené svaly.

Na úpatí hory Radhošť se začne lámat chléb a běžci začnou stoupat vzhůru po slavné trase „pod drátama“. Tato nejtěžší část trati je opravdovou zkouškou odolnosti a fyzické připravenosti - účastníky závodu čeká 2,4 kilometru dlouhý úsek s převýšením přímo pekelných 666 metrů.

Po zdolání této náročné pasáže se všichni můžou těšit na cílovou bránu v nadmořské výšce 1093 metrů u Kaple svatého Cyrila a Metoděje, kde bude pro startující připraveno občerstvení, které zajišťuje kolektiv restaurací U Zvonu a Koliba na Pasekách.  

Cílem Radhošťské výzvy 2014 je získání finančních prostředků na obnovu požárem zničeného památkově chráněného objektu Libušín na Pustevnách. Výtěžek z dobrovolného startovného bude předán Valašskému muzeu v přírodě jako účelově vázaný dar na obnovu objektu Libušín, doménu Pusteven, která neodmyslitelně patří ke krásám kraje.

Prezentace registrovaných odvážných závodníků a závodnic začne v 10 hodin dopoledne a pro ně i pro všechny přihlížející, povzbuzující a zvědavé je připraven doprovodný program. Před startem se tak můžete těšit na vystoupení taneční skupiny Dance Rebels, testování koloběžek MIBO a prezentaci správné techniky Nordic Walking s instruktory ze S.W.A.Hu nebo nové atraktivní fitness aktivity Alpiningu. U Agentury S.W.A.H si také před startem budete moci zapůjčit profi Nordic Walking hole. 

Organizátoři závodu všem běžcům doporučují trailovou obuv, ideálně s membránou, do batohu pak náhradní obutí a suché tričko. Batohy je možné odevzdat organizátorům před startem a vyzvednout si je v cíli. 

Celkový vítěz s nejlepším časem dostane putovní pohár, který je po roce opět v rukou organizátorů. Ani první tři nejrychlejší z kategorií muži / ženy nepřijdou zkrátka, připraveny jsou věcné ceny a všichni účastníci ještě mohou vyhrát v tombole.

Výběr článků

Načítám