Hlavní obsah

Druhý adventní víkend začne v Kralupech nad Vltavou na paloučku v Lobečku

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. prosince pořádá známé kralupské občanské sdružení Palouček již čtvrtý ročník Předvánočního jarmarku spojeného s Pochodem čertů skoro kolem celého Lobečku.

Foto: Martin Tlustý

Čertovského pochodu se na paloučku vždy účastní doslova tuny nadšených dětí spolu se svými rodiči a prarodiči.

Článek

Program začne již ve dvě odpoledne a potrvá do šesti do večera. Tou dobou by mělo být až 10ºC a jen lehce pod mrakem. Předvánoční jarmark jako obvykle začne u obnovené kapličky sv. Jiří hned za zadním plotem kolem sportovního hřiště ZŠ Václava Havla.

Od 14 hodin zde budou skoro hodinu všem příchozím zpívat dvě někdejší absolventky kralupského gymnázia, dnes známé jako duo MAIMA. Příchozí dítka dostanou k okamžité konzumaci perníčky, doprovázející rodiče či prarodiče si budou moci pochutnat na zabíjačkových specialitách z Neuměřic. Komu to dospělý doprovod dovolí, ten si bude moct nechat na místě namalovat svůj obličej.

Ve čtvrt na čtyři vypukne ta pravá Mikulášská nadílka. Pokud dětský doprovod nechce kupovat nadílku teprve na jarmarku, je vhodné ji pořídit již dříve a tuto vzít nenápadně s sebou, pochopitelně již předem označenou příslušným jménem na obalu.

Anděl s čerty budou dárky rozdávat až do soumraku ve čtvrt na pět odpoledne, když před tím jistě neopomenou obdarovávaná a mnohdy velmi nezbedná dítka vyzpovídat z jejich letošních malých, případně i velkých hříchů.

Nejpozději ke konci nadílky přijdou vhod dětské strašidelné oblečky, paruky, svítící rohy, lampiony a další naprosto nezbytné zbytečnosti, s jejichž obléknutím či zprovozněním dospělý doprovod jistě s potěšením a velmi rád pomůže.

Pěší pochod kolem velké části Lobečku potrvá něco přes půl hodiny, lehce před pátou děti v čele s Mikulášem a čerty opět dorazí kolem mostu TGM nazpět na palouček, kde je bude čekat programové finále.

Nejpozději v pět zde bude zpívat místní hvězdička Tereza Soukupová, uvidíme maximální ohnivou šou Michala Topinky, rozsvícení nazdobeného živého vánočního stromu a na závěr vypukne vcelku tichý ohňostroj, který nebude moc ničit sluch a nervy případných psích kamarádů, které si mnozí často berou s sebou.

O třetí adventní neděli 13. prosince se v Lobečku organizačně opět postará Centrum volného času Palouček za podpory Městského úřadu Kralupy, a to mezi 16. až 19. hodinou. Hudební program bude téměř totožný s předchozí sobotou na paloučku, pouze zde navíc vystoupí malí tanečníci z místního DDM, Pop tým Markéty Wagnerové a celá akce tentokrát proběhne přímo na Seifertově náměstí naproti KD Vltava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám