Hlavní obsah

Druhé kolo české kulečníkové extraligy vyhrál Maďar, oblastní ligu Ukrajinec

Novinky, Pavel Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další kola českého kulečníku v disciplíně 8-ball (osmička) byla odehrána v sobotu 20. října. Středočeská oblastní liga se hrála v Praze, extraliga v Brně. V obou městech se museli čeští hráči poklonit před hráči z východu. Češi mají šanci pomstít se za dva týdny v devítce.

Foto: Milan Zeman

Dávid Erös - SK Billard Centrum Praha

Článek

V Praze ve Vršovicích se sešlo 28 hráčů a hráček, aby změřili své síly v nejčastěji hrané disciplíně rekreačních hráčů (osmičce) a využili tak druhé a poslední šance získat body potřebné pro postup do baráží ze středočeské oblasti v sezóně 2012/2013, kde budou bojovat proti hráčům, kteří sestoupí z extraligy.

Druhé kolo středočeké oblastní ligy vyhrál patnáctiletý student ukrajinské národnosti, který tak potvrdil své kvality z prvního kola, kde skončil druhý. Bohdan Ivanets hrající za klub Harlequ´in Praha se ve finále utkal, stejně jako v prvním kole, s Čechem Michalem Horákem hrajícím za pražský klub SK Billardcentrum Praha. Ve finále se hrálo o celkové první místo, a i když hráči předváděli nádherný kulečník, únava na straně Michala byla o něco větší a finále tak skončilo v jeho neprospěch skórem 3:6.

Na třetím místě se umístil klubový spoluhráč Bohdana Jan Maděryč a na čtvrtém Michalův kolega Jan Truksa.

Do moravské metropole i přes silnou ranní mlhu našlo cestu stejně jako do Prahy 28 hráčů. Brněnský kulečníkový klub Delta Billlard Brno poskytl prostory pro druhé kolo extraligy.

Byl odměněn druhou příčkou, kterou obsadil Bohůnek Jindřich, který musel také přijmout porážku od zahraničního hráče, Maďara Dávida Eröse (klub SK Billard Centrum Praha), původem ze Slovenska. Zápas to byl hodně napínavý, konečné skóre 8:7 mluví za sebe.

Jindra nemusel být ale příliš zklamaný, díky bodům z předchozího kola zvítězil v celé extralize osmičky, Dávid byl druhý s rozdílem pouhých tří bodů. O třetí a čtvrté místo druhého kola se dělili Pavel Balaštík a Petr Urban. Pavel v celkovém extraligovém žebříčku skončil na šestém místě, Petr na čtvrtém. Celkové třetí místo obsadil David Žalman (MPC Pardubice).

Západočeskou oblastní ligu v konečném pořadí vyhrál Duno Zultán, druhé místo obsadil Vlastimil Hájek, třetí Jan Písař. Všichni hrající za BIO Systém Plzeň.

Kompletní výsledky všech soutěží, celkové žebříček hráčů nebo závodní pravidla kulečníku můžete najít na oficiálním webu Českomoravského billiardové svazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám