Hlavní obsah

Dřevní štěpka pokryla Vysočina Arénu v Novém Městě na Moravě

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro některé by se mohlo zdát, že oteplení ohrozilo biatlonové Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě, organizátoři ale odpovídají opačně.

Foto: IBU
Článek

Výrazné oteplení s deštěm za pouhé dva dny změnilo kulisy světového šampionátu v biatlonu ve Vysočina Aréně. Zářící bílou pokrývku vystřídalo uprostřed stadionu bláto a špinavá břečka. Tratě ale ohroženy nejsou, drží se na nich pokrývka technického sněhu, která dosahuje výšky minimálně šedesát centimetrů. Čvachtající bláto ale strašilo pouze chvíli.

„Navezli jsme na stadion třicet nákladních aut dřevní štěpky. Vnitřek stadionu se změnil k nepoznání. Pokud bude obleva pokračovat i příští týden, bláto by hodně komplikovalo jak středeční slavnostní zahájení šampionátu, tak i práci technickému doprovodu,“ vysvětlil rychlé rozhodnutí předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Hned v prvním závodě, který se bude konat 7. února, který na 100 % vyzkouší připravenost tratí, má Česká republika šanci na medaili. Smíšená štafeta se letošní sezónu jela pouze jednou. Ve švédském Öestersundu byly všechny hvězdy světového biatlonu. A všechny země postavily do štafet většinou to nejlepší, co měly. I česká čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec bylo to nejlepší co trenéři Šikola a Rybář měli k dispozici.

A nakonec to dopadlo velmi dobře. Češi skončili na úžasném třetím místě za vítězným Ruskem a druhým Norskem. A proto hned v prvním závodě mistrovství může Česká republika pomýšlet na medaili. Tento závod se uskuteční 7. února.

Související témata:

Výběr článků

Načítám