Hlavní obsah

Dramaturgii zlínského divadla posílila nová tvář

Novinky, Hana Vondrášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od nové sezóny má zlínské divadlo opět kompletní stálý dvojčlenný dramaturgický tým. K Vladimírovi Fekarovi se přidala čerstvá absolventka JAMU Kateřina Menclerová, která má kromě divadla bohaté zkušenosti i s literárním světem, a to díky svému působení v nakladatelství HOST.

Foto: archiv MDZ

Kateřina Menclerová

Článek

Ve zlínském divadle již po dramaturgické stránce připravila inscenaci Evžen Oněgin a pohádku Plaváček.

„Ve zdejším hledišti jsem kdysi jako děvče ze Vsetína utrpěla úžeh láskou k divadlu. Dostala jsem se k němu oklikou přes své další zájmy, jejichž středobodem byl vždycky jazyk – divadelní i literární. Studovala jsem proto na Masarykově univerzitě nejdříve bohemistiku a mediální studia a pak na Janáčkově akademii múzických umění divadelní dramaturgii,“ říká o sobě Kateřina Menclerová.

V hereckém souboru nastoupí na místo po Romanu Blumaierovi rovněž absolvent JAMU – Jan Řezníček, kterého diváci mohli vidět v inscenacích Večer tříkrálový a Malované na skle.

„A také se z mateřské dovolené vrací Tamara Kotrbová – diváci ji kromě Žítkovských bohyní a Dokonalé svatby uvidí hned v říjnu v nádherné roli Maureen ve vynikajícím irském tragikomickém dramatu Kráska z Leenane, kde si zahraje dceru Mileny Marcilisové,“ uzavírá umělecká šéfka divadla Hana Mikolášková.

Dramaturgyní inscenace Kráska z Leenane je právě Kateřina Menclerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám