Hlavní obsah

Drama O myších a lidech bude mít derniéru, s diváky se rozloučí i psí herec Merlin

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 29. března se na jevišti Velkého sálu v Městském divadle Zlín naposledy odehraje příběh přátelství dvou námezdních dělníků - retardovaného hromotluka Lennieho a jeho přítele a opatrovníka George. Derniéra nadčasového dramatu Johna Steinbecka O myších a lidech v režii Ivo Krobota je v 19.00.

Foto: Zdeněk Němec

Po boku herců zlínského divadla mohou diváci na jevišti vidět v jedné z rolí i zlatého retrívra Merlina.

Článek

Stejnojmennou novelu upravil pro jeviště sám autor, který za ni získal i Nobelovu cenu. Diváky zavede do nelítostného prostředí amerického Jihu v době hospodářské krize.

Dva přátelé v podání Radovana Krále a Josefa Kollera spolu putují krajem, dávají se najímat na práci, která je momentálně potřeba, a při tom sní svůj sen o vlastním ranči a šťastné budoucnosti. Kvůli Lennieho nekontrolovatelné síle se však veškeré jejich plány v zoufalství rozpadají.

Po celou dobu představení na jevišti živě hraje kapela Dixiestation. Naposledy mohou diváci vidět i psího herce - úlohu starého nemocného psa, který na ranči žije s dělníkem Candym (Ivan Řehák), přijal za svou zlatý retrívr Merlin. Na diváky zapůsobil natolik, že mu v anketě Aplaus přidělili zvláštní cenu.

Drama O myších a lidech mělo ve Zlíně premiéru loni na jaře. Vidělo ho téměř 7 tisíc diváků.

Vstupenky na derniéru jsou ještě v prodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám