Hlavní obsah

Drakiádu ve Kdyni navštívili malí i velcí

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika letech se termín drakiády sešel s příznivým počasím, což udělalo radost nejen dětem, ale i organizátorům z pionýrské skupiny Safír Kdyně. Svěží vítr a sluníčko nalákalo hodně přes stovku lidí a louka nad Kdyní se tak velmi rychle zaplnila.

Foto: Pavla Tochorová

Drakiáda PS Safír Kdyně

Článek

Díky krásnému podzimnímu počasí nebyl 21. října problém vypustit i větší draky, kteří po překonání prvních výškových metrů viseli ve vzduchu pěkně dlouho. Tradičními vzdušnými nezmary byli maličcí draci domácí výroby. Mezi lidmi byli ale nejčastěji k vidění kupovaní draci různých tvarů a velikostí. 

Velkou pochvalu si zaslouží především rodiče, kteří trpělivě pomáhali dostat draky do vzduchu a asistovali menším dětem i při následném řízení. I tak se ale jeden dráček zapletl do větví nedalekého javoru a po drakiádě tak na místě zůstala úsměvná památka. 

Po celou dobu se mohli účastníci drakiády občerstvit teplým čajem z várnice, opéci si buřta na ohni nebo si ze žhavých uhlíků vyhrábnout pečený brambor. Na děti pak čekaly drobné tematické ceny v podobě létajících vrtulek a bublifuků. 

Akce se uskutečnila za finanční podpory Plzeňského kraje.

Všechny fotografie z akce najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám