Hlavní obsah

Drakiáda ve Kdyni oživila podzimní zvyky

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední říjnovou sobotu se nad Kdyní vznášelo nebývalé množství papírových draků všech tvarů a velikostí. Pionýrská skupina Safír pořádala tradiční drakiádu, kterou navštívilo více než 120 dětí s dospělým doprovodem.

Foto: Pavla Tochorová

Drakiáda Kdyně

Článek

Z mlžného oparu po chvíli vykouklo i sluníčko, a tak si mohly rodiny s dětmi naplno vychutnat pravou podzimní atmosféru. Tu dokresloval rozdělaný ohníček, vůně buřtů či opečených brambor, které byly pro účastníky připraveny spolu s teplým čajem na zahřátí.

Díky slabému větru to z počátku vypadalo, že jen ti snaživí a akční dostanou svým usilovným během draky do vzduchu. Ale nakonec se alespoň na chvilku vznesl skoro každý drak a jeho majitel si tak vysloužil odměnu v podobě časopisu, lízátka a bublifuku, se kterým si děti užily ještě spoustu legrace. Ti nejšikovnější letci obdrželi i zasloužený diplom v rozmanitých kategoriích zohledňujících například výšku letu, velikost i krásu doma vyrobených draků.

Dvě hodiny na čerstvém vzduchu utekly jako voda a když sluneční paprsky začaly slábnout, vydali se i poslední účastníci do svých domovů. Všechny fotky z příjemně stráveného sobotního odpoledne najdete na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám