Hlavní obsah

Dorost Brna uspěl s Prostějovem i potřetí. Ovlivní koronavirus korfbalové play off?

Novinky, Jan Pařík

Nic se nemění. I v posledním těžkém duelu základní části České dorostenecké korfbalové extraligy lídr tabulky obstál. Brněnský Korfbal klub v neděli uspěl letos i potřetí s největším pronásledovatelem v tabulce Prostějovem a před play off opět ukázal, že má ty nejvyšší ambice.

Foto: Jan Pařík

Brno zakončilo základní část dvěma výhrami

Článek

V Brně se odehrál už jen zápas mezi domácím Novým Lískovcem, a právě Korfbal klubem, který podle očekávání dopadl hladkou výhrou prvního týmu pořadí. Na jih Moravy totiž neodcestoval Slovenský výběr a je otázka, jak to s tímto týmem bude vzhledem k opatření kvůli koronaviru a blížícím se play off.

Výhra Brna 12:11 nad Hanáky se nerodila lehce. Hlavně ve druhé půli se vítěz základní části trápil. Dal jen tři koše a k úspěchu mu pomohl první poločas, ve kterém si vypracoval mírný náskok, který mu nakonec stačil.

Poslední dějství základní části představovalo i boj o krále střelců. V něm byl úspěšnější prostějovský Martin Dušek, jenž zaznamenal pět zásahů. Anna Literová sice přidala ve dvou zápasech čtyři koše, na Duška ji to však zdaleka nestačilo. Prohrála s ním o pět tref.

Adam Lorenz (hráč, KK Brno): „S Prostějovem vždy jde o vyhrocené zápasy. Panuje mezi námi velká rivalita. Každý chce urvat každý koš a souboj. Nám se příliš nedařila střelba. Hlavně ve druhé půli nám to nepadalo a soupeř vyrovnal na 11:11. Pak se oba týmy pokoušely o rozhodující koš. Šli jsme do koncovky na sto procent a naštěstí se nám vydařila líp. Je fajn, že jsme výhrou ukázali, že naše prvenství v základní části je zasloužené. Na druhou stranu nám duel ukázal varovný vykřičník, že musíme hrát s respektem k soupeři. Moc daleko od prohry jsme nebyli. Je trochu škoda, že jsme Slováky neviděli před vzájemným semifinále naživo, ale utkali jsme se s nimi minulé kolo, takže je máme očíhnuté. Uvidíme však, jak to bude a zda se se Slováky kvůli koronaviru vůbec utkáme.“

Brno, KK Nový Lískovec U19 - Brno, KK U19  4:24

Brno, KK U19 - Prostějov, SK RG U19  12:11 

Slovenský výběr U19 - Brno, KK Nový Lískovec U19  0:7 *

Slovenský výběr U19 - Prostějov, SK RG U19  0:7 *

* Zápasy kontumovány pro nepřítomnost Slovenského výběru

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám