Hlavní obsah

Doprovodný program zlínského majálesu bude bohatý

Novinky, Jana Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majáles UTB 2016 se uskuteční v pondělí 2. května v parku naproti Baťově vile. Opět jej organizuje Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ve spolupráci se Studentskou unií UTB. Kromě jedinečného hudebního programu nabídne tento jarní den také bohatý doprovodný program.

Foto: Studentská unie

Majáles 2016 UTB

Článek

Areál Majálesu UTB 2016 se otevře ve 14 hodin a program zde vypukne v 15 hodin. Program se odehraje jak na hudební stage, tak na menší Poetry stage zaměřené především na poezii a divadlo. Její hlavní hvězdou bude zakladatel skupiny Ty Syčáci Petr Váša se svým fyzickým básnictvím. Jedná se o zcela jedinečný žánr plný improvizace, který se musí zažít.

První doprovodnou aktivitou bude PechaKucha Night Zlín, která začne ve 13 hodin v areálu budovy 64. ve Svitu. Na už 6. PechaKucha night Zlín si přijdou na své jak milovníci módy, designu tak i lidé prahnoucí po kulturním vyžití a zábavě.

Celkem se představí 10 prezentujících, za módní blok se budou prezentovat například Playbag, Alex Monhart, Shesaysno a Zorya. O denní dávku designu, kultury a umění se postará společnost OKOLO, fotograf Tomáš Pospěch, zástupci festivalu Colours of Ostrava, společnost Papelote a další účinkující s velmi zajímavými projekty, jako Ostře sledovaná prsa, Kolo pro tvojí holku nebo zápisníky Notebook.

Design shop začíná s otevřením areálu, tedy ve 14 hodin. Představí se zde 4 neotřelé značky a smíšený stánek tvorby studentů Ateliéru designu UTB, kteří zde budou vystavovat jejich originální zboží.

Shesaysnø nabízí kvalitní ručně šité sukně pro ženy, které si rády užívají života plnými doušky a nebojí se vyčlenit z davu. NEVER SAME založil nedávno mladý pár a zaměřují se na streetwear a aktuálně na šusťákovinu. Krásné kousky například s motivem cibuláku seženete u projektu Young Spirit, který vznikl už v roce 2009. U Štěstí dam je malý rodinný obchod tvořící límečky, mašle, motýlky a další doplňky nejrůznějších druhů, barev a velikostí. Svůj stánek na Design shopu bude mít i Ateliér designu oděvu.

Nedílnou součástí Majálesu je také průvod. Ten zlínský začne ve 14 hodin na náměstí Míru. Soutěže spojené s králem Majálesu se budou konat v průběhu celého dne.

Studentská unie UTB je nestátní nezisková organizace, která vznikla v roce 2005. Všichni členové se dobrovolně a bez nároku na finanční odměnu zasluhují o zkvalitňování a zpříjemňování studentského života ve Zlíně. V jejich režii se tak uskutečňuje řada akcí oficiálního (Rozsvícení Vánočního stromečku, Reprezentační ples UTB, Mezinárodní den studentstva) i méně oficiálního rázu (Vítání prváků, Majáles UTB, Antiples a mnoho dalších).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám