Hlavní obsah

Dobruška přivítala Nový rok podvečerním dětským Silvestříkem

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prosincový den již tradičně patří v Dobrušce dětskému Silvestříku zakončenému ohňostrojem.

Foto: Jana Melicharová

Rozzářené dobrušské náměstí

Článek

Již od odpoledních hodin na Silvestra náměstí v Dobrušce ožívá nezvyklým ruchem. Najednou tu vyrostou stánky s občerstvením a drobnými dárkovými předměty a pohybují se zde pracovníci technických služeb.

Tak tomu bylo i letos, tedy poslední den loňského roku. Dobruška se opět chystala na tradiční dětský Silvestřík a na reprezentativní ohňostroj, kterým celá akce vždy vrcholí. Součástí celého odpoledne není jenom ohňostroj, ale i soutěž o nejkrásnější jednohubku, vystoupení kouzelníka a soutěže o drobné sladkosti, které pro děti vždy připraví pionýři z místní pionýrské skupiny.

„Již po čtvrté hodině na náměstí začali přicházet první rodiče se svými dětmi, které v rukou nesly tácky se svými výrobky. Soutěž o nejkrásnější jednohubku je totiž soutěží dětskou, kdy samy děti musí doma vymyslet a vyrobit originální jednohubku. Pětičlenná komise pak vybere tři jednohubky, které jsou opravdu nápadité. A věřte, není to vždy jednoduché, neboť všechny výrobky jsou velmi pěkné. Výherci jsou potom pozváni na jeviště, kde dostanou věcné ceny a ještě jsou odměněni potleskem zaplněného náměstí,” sdělil k soutěži Petr Sadovský, místostarosta Dobrušky.

Starosta města Ing. Petr Lžíčař trochu zavzpomínal na historii vzniku Silvestříka: „Letošní ročník je již jedenáctý, vrcholem vždy byl a je ohňostroj a soutěž o nejkrásnější jednohubku. Jednou jsme se ale pokusili tuto soutěž nahradit soutěží o nejkrásnější cukroví. Tento nápad se však nepovedl, tak jsme se opět vrátili k jednohubkám, neboť ty k Silvestru asi neodmyslitelně patří. A ohňostroj? To je pak takový vrchol celého podvečera. Jsme rádi, že jsme našli pochopení i u firem z našeho města a okolí, které nám s celou akcí pomáhají finančně nebo i věcnými cenami. A tak i těm patří dík.“

A ohňostroj? Ten skutečně patřil k nezapomenutelným zážitkům. Plně zaplněné dobrušské náměstí ztichlo, když se celé ponořilo do tmy a jen je osvětlovaly barevné záblesky světlic podbarvené hudbou z filmu Forrest Gump.

Závěrečný potlesk a spokojené pokyvování hlavami pak bylo zaslouženou odměnou všem organizátorům a jejich pomocníkům, kteří už ale plánují rok další, který bude mít na konci šťastnou 7.

Reklama

Výběr článků

Načítám