Hlavní obsah

Dobruška ocenila nejlepší sportovce roku 2013

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem třináct jednotlivců, osm kolektivů a deset trenérů převzalo ocenění pro nejlepší sportovce Dobrušky v roce 2013. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo ve středu 29. ledna v malém sále Společenského centra Kino 70 v Dobrušce.

Foto: Oddíl národní házené (archiv)

Mezi oceněnými kolektivy bylo i prvoligové družstvo žen oddílu národní házené.

Článek

Mezi oceněnými sportovci byli badmintonisté, orientační běžci, skibobisté, atleti, kuželkáři, ale také jedna moderní gymnastka a krasobruslař. V kategorii kolektivů patřili k nejlepším opět badmintonisté, dále také národní házenkářky, atletická přípravka, kuželkáři a dále florbalisté a vodácká družstva Školního sportovního klubu Bodlinka. Úspěšné sportovce dovedli k medailím jejich trenéři, a proto je samozřejmé, že i tato kategorie si poděkování zaslouží.       

Sportovci, kteří jsou členy oddílů, klubů a tělovýchovných jednot v Dobrušce, přivezli v roce 2013 medaile a poháry vítězů z mistrovství světa, evropských pohárů, mezinárodních grand prix i mistrovství České republiky.

Oceněn ovšem byl i nejmladší atletický potěr, který v kategorii děvčat i chlapců zvítězil v krajské soutěži, nebo vítězové okresní kvalifikace školského poháru ve florbale.  

Na úvod slavnosti zdůraznil starosta Dobrušky Petr Tojnar, že si město váží těch, kteří propagují svými výkony jeho dobré jméno u nás i v zahraničí. Dále zdůraznil: „Chceme v našem městě sport a sportovce i nadále podporovat, což znamená především vytváření co nejlepších podmínek pro sportování. Na sklonku loňského roku jsme po dohodě s vedením  TJ Sokol převzali do výpůjčky budovu sokolovny. Mimo jiné i proto, abychom umožnili pokračování sportovních aktivit, jimž slouží. Také chceme více otevřít co nejširší veřejnosti městský stadion, aby zde mohli sportovat všichni, kdo chtějí a mají zájem.“  

Z rozpočtu města Dobrušky bylo v loňském roce vydáno na sport více než 9 miliónů korun, z čehož zhruba 4,8 miliónu pokrylo ztrátu z provozu krytého bazénu s koupalištěm. Spolky přitom obdržely na svoji činnost 1,12 miliónu Kč.  

Co však zajímá dobrušskou sportovní veřejnost v tomto období asi nejvíce, je otázka nové haly. „V současné době se projektuje a připravuje výstavba nové sportovní haly u Základní školy v Pulické ulici. Po svém dokončení bude sloužit nejen školnímu tělocviku, ale mnoha dalším sportovním oddílům. Svými parametry bude naplňovat požadavky na provozování soutěžích utkání v řadě halových sportů,“ konstatoval starosta Dobrušky.     

Reklama

Výběr článků

Načítám