Hlavní obsah

Dobrovolní i profesionální hasiči převzali v Ostravě novou vozovou techniku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za účasti náměstka primátora města Ostravy Radima Babince, starosty městského obvodu Nová Ves Tomáše Lefnera a zástupce krajského ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Vladimíra Vlčka byla předána zcela nová vozová technika. Předání se uskutečnilo v Centrální hasičské stanici Ostrava-Zábřeh.

Foto: Josef Zajíc

Nová vozidla pro hasiče v Ostravě. 10.2.2016 Mitsubishi Outlander 2.2DiD AWD

Článek

Ve středu 10. února převzal Vladimír Vlček, zástupce krajského ředitele HZS Moravskoslezského kraje od náměstka primátora města Ostravy Radima Babince klíčky od speciálního vyšetřovacího automobilu VA Mitsubishi OUTLANDER 2.2 DiD AWD.

„Automobil je určen a vybaven pro vyšetřovatele příčin požárů. Kabina je uzpůsobena pro přepravu osob v počtu 1+4 a technických prostředků. Podvozek Mitsubishi Outlander je v dvounápravovém provedení s možností pohonu 4x4 pro jízdu v terénu. Jeho univerzálnost z něj dělá ideální vozidlo pro moderní využití. Tento automobil je dislokován na stanici Ostrava-Zábřeh. Vůz byl pořízen za 1 457 186 Kč včetně DPH z rozpočtu města,” představil vůz Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS MSK.

„Každoročně z rozpočtu města pořizujeme pro potřebu Hasičského záchranného sboru MSK 1 až 2 cisternové automobilové stříkačky a další speciální techniku. Cena jedné se pohybuje kolem 13 miliónů korun. V posledních pěti letech jsme vysoutěžili a nakoupili 6 cisternových automobilových stříkaček pro vlastní jednotky sboru dobrovolných hasičů za téměř 42 miliónů korun,” uvedl při předávání vozové hasičské techniky náměstek primátora města Ostravy Radim Babinec.

Zcela novou cisternovou stříkačku CAS 30 na podvozku TATRA převzal starosta městského obvodu Nová Ves Tomáš Lefner, který následně předal klíčky od vozidla v ceně 6 337 980 Kč včetně DPH veliteli jednotky DH Martinu Novákovi. 

CAS 30 - Tatra 15-7 4x4.1 se svou koncepcí řadí mezi cisterny pro zásah vodou nebo pěnou. Jedná se o speciální vozidlo určené pro provoz na pozemních komunikacích, lesních cestách a v terénu. Automobil je postaven na dvounápravovém podvozku T815-721R52/371 4x4.1 a s nádrží na pěnidlo o objemu 300 litrů.

„Za naši jednotku DH Nové Vsi bych chtěl říct, že tato Tatra je opravdu moderní vozidlo, velice vyspělé. Kolegové, kteří budou toto vozidlo obsluhovat, jsou nadšeni. Budou muset projít školením, aby zvládli tuto techniku. Pro naši jednotku, která momentálně má 26 hasičů a strojníků, je vlastnictví tohoto vozidla obrovský krok dopředu,” řekl po převzetí klíčků velitel jednotky Martin Novák.

„Dobrovolná činnost hasičů v naší jednotce nespočívá jen ve výjezdech. Školíme se, trénujeme, sportujeme, scházíme se a naše hasičky vychovávají mladé hasiče, kteří se pak zúčastňují soutěží,” dodal Martin Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám