Hlavní obsah

Dobříšské muzeum rukavic nabízí k vidění i betlémy

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Muzeum rukavic v Dobříši nabízí svým návštěvníkům jedinečnou možnost prohlédnout si zblízka umění mistrů betlémářů z Příbrami, a to i během vánočních svátků - 25. a 26. prosince.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Výstava betlémů v Muzeu Dobříš potrvá od 3. prosince až do 31. ledna a doplní tak stálou expozici rukavičkářství, židovství, vodohospodářství a samotného města Dobříš.

Všechny expozice včetně výstavy betlémů můžete navštívit za cenu běžné vstupenky každý všední den od 8.00 do 17.00 hodin, o víkendu pak od 13.00 do 16.00 hodin. Otevřeno bude i přes vánoční svátky 25. a 26. prosince od 13.00 do 16.00 hodin.

Tvůrcem a majitelem vystavených betlémů, z nichž menší má rozměr 3 x 2 metry, je Spolek příbramských betlémářů.  Právě Příbramsko patří k regionům, kde má stavění jesliček dlouholetou tradici a paří k největším betlémářským oblastem v Čechách. Svého času zde působilo několik profesionálních řezbářů, ale také řada amatérských lidových umělců především z řad havířů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám