Hlavní obsah

Do Víkendu otevřených ateliérů se poprvé zapojí i Pavilon skla a Galerie U Bílého jednorožce

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtým rokem se poslední zářijový víkend koná v celém Plzeňském kraji Víkend otevřených ateliérů, který veřejnost seznamuje s regionálními tvůrci. Akce zavítá i na Klatovsko.

Foto: ilustrační foto Pavilon skla v Klatovech

Do Víkendu otevřených ateliérů se poprvé zapojí i Pavilon skla v Klatovech

Článek

V Klatovech můžete ve dnech 28.-29. září zajít do Pavilonu skla nebo do Galerie U Bílého jednorožce, čekají tam na vás výstavy či tvořivé dílny.

Setkání se skleněným šperkem v klatovském PASKu

V letošním roce se Pavilon skla PASK v Klatovech poprvé zapojí do projektu Víkend otevřených ateliérů.

Ve dnech 28. a 29. září od 10 do 20 hodin pro vás bude připravený speciální program Setkání se skleněným šperkem - dekorování šperků z lehaného skla, které bude možné zdobit malbou, rytinou gravírovacím perem či jejich kombinací obou technik podle vlastních návrhů nebo připravených šablon. Tradičně budou k dispozici korálky a další materiál k výrobě přívěsků a dutinkových šperů. Akce je vhodná pro děti i dospělé.

Monotyp v klatovské Galerii U Bílého jednorožce 

Součástí Víkendu otevřených ateliérů, akce spojující výtvarníky a galerie v Plzeňském kraji, je i Galerie U Bílého jednorožce v Klatovech.

V rámci této akce se bude konat jednodenní workshop pro veřejnost s názvem Monotyp - malovaný a vytíraný, který se uskuteční v sobotu 28. září. Na tento workshop můžete dorazit kdykoliv mezi 14.-16. hodinou. Vstup na workshop je zdarma.

Nahlédněte do galerie a dalších míst, kde umění vzniká nebo se vystavuje a zkuste také sami tvořit.

Nabídka Víkendu otevřených ateliérů je bohatá

Ve Veselí (u Janovic nad Úhlavou) v Ateliéru s duší se svojí uměleckou tvorbou pochlubí Jarka Papežová, Pavla Lankusová, Radka Gröslová a Petra Johansson, v Sušici Alena Kyrálová, ve Svrčovci Alois Cibulka, v Kosmáčově Marcela Kotěšovcová a těšit se můžete i na keramický workshop, který v Dlouhé Vsi připravila Stanislava Ptáčková.

Během Víkendu otevřených ateliérů můžete potkat malíře, grafiky, šperkaře, fotografy, perníkáře, sochaře, návrháře, keramiky, kováře a mnohé další.

Více na www.otevreneATELIERY.cz 

Reklama

Výběr článků

Načítám