Hlavní obsah

Do Telče a okolí se o víkendu sjedou veteráni

Novinky, Kateřina Martykánová

První květnový víkend zahájí v Telči úvodní akce ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které probíhají na řadě atraktivních míst České republiky. Doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Od 2. do 4. května proběhne v Telči a okolí první akce Czech Hero Ride 2014, která zahájí sérii devíti letošních rally historických automobilů. Veteránská revue Telč se ponese v rytmu swingu a diváci se mohou těšit nejen na závod veteránských automobilů na historickém okruhu Mezi dvěma branami, ale také na celou řadu doprovodných akcí v místním zámku, viničním areálu Sádek a na dalších zajímavých místech po trase tohoto závodu.

Páteční odpoledne nabídne návštěvníkům módní přehlídku oděvů z prvorepublikové éry, swingové koncerty a také pokus o zápis do Knihy rekordů agentury Dobrý den v počtu nemotorových dopravních prostředků na jedné veřejné akci. Od 17 hodin se proto budou shromažďovat na náměstí Zachariáše z Hradce v Telči historické velocipedy i kola civilní.

Úderem sobotního poledne odstartuje veteránská revue, kterou doplní bohatý doprovodný program. Mrákotínské baletky předvedou profesní úbory, a to v kontrastu staré versus novodobé. Těšit se můžete také na Stonařovské divadelníky, módní přehlídku klobouků a spodního prádla, vystoupení historického hasičského sboru a různá taneční vystoupení.

V rámci programu na náměstí se návštěvníci mohou s celou rodinou zapojit do mnoha soutěží o atraktivní ceny. Večerní hudební vystoupení jazzových kapel zpestří spanilá jízda velocipedů po telčském náměstí. Nádherný zámek v Telči nabídne v pátek a v sobotu nezapomenutelnou kostýmovanou prohlídku a pestré programy pro děti.

V neděli dopoledne proběhne rallye historických vozidel na trase Telč – Sádek. Ve viničném areálu Sádek proběhne prohlídka vinic s odborným výkladem doplněná o malé občerstvení. Samozřejmostí je ochutnávka vynikajících vín z tohoto regionu.

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního automobilu a jedné historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvedl Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

„V historické Telči si tak připomeneme příběh Josefa Waltra, po němž nesla jméno kdysi známá značka vozů. Konkrétně se zde představí Walter Junior typ SS,” dodal Vondruška.

Telčská revue je, stejně jako ostatní veteránská setkání tohoto projektu, zasvěcena určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě značce vozů Walter. Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám