Hlavní obsah

Do Olomouce zavítá Noam Chomsky, jeden z nejvlivnějších intelektuálů současnosti

Novinky, Marek Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sál olomouckého kina Metropol bude již za necelý měsíc hostit významnou osobnost světového formátu. Pětaosmdesátiletý Chomsky přijal pozvání Univerzity Palackého a zúčastní se veřejné debaty s tématem současné politiky a filozofie.

Foto: Kelly Maeshiro, Wikimedia commons

Noam Chomsky.

Článek

Emeritní profesor lingvistiky na Massachusettském technologickém institutu Noam Chomsky patří mezi významné filozofy, logiky a lingvisty. Známý je svou kritikou globalizace a jejího dopadu a vlád několika významných zemí jako je Izrael či Spojené státy americké.

V 60. letech se mezinárodně proslavil svým negativním vymezením vůči válce ve Vietnamu a bývá označován za klíčovou osobnost levého křídla politiky USA. Červnová účast na filologické konferenci v Olomouci bude jeho vůbec první návštěvou v České republice.

Besedu s Chomskym, která se uskuteční 5. června v 19 hodin, bude moderovat děkan Filozofické fakulty Univerzity Palackého Jiří Lach. Mezi hosty budou také filozof Martin Škabraha a dokumentarista Vít Janeček.  

Pro účast na debatě je bezpodmínečně nutná rezervace vstupu za administrativní poplatek 300 korun. Lze ji provést na internetové adrese www.chomsky.upol.cz. Zároveň je zde formulář umožňující předběžné položení otázky, kterou na místě Chomsky zodpoví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám