Hlavní obsah

Do Habartova zavítala známá osobnost české umělecké scény - Halina Pawlovská

Novinky, Aleš Plevka

Na úterý 15. listopadu připravilo Městské kulturní středisko v Habartově pro své diváky představení nazvané Manuál zralé ženy, jehož hlavní a jedinou hvězdou byla známá spisovatelka, scénáristka a moderátorka Halina Pawlovská.

Foto: Aleš Plevka

Paní Halina Pawlovská

Článek

Setkání s touto nevšední osobností si nenechalo ujít přes dvě stě dvacet diváků, kteří v úterý po devatenácté hodině ze dvou třetin zaplnili hlediště habartovského kinosálu. Na pořadu dne bylo takřka sto dvacet minut naprosto osobitého a nezaměnitelného humoru, jehož hlavní aktérkou je mnohdy především sama autorka, která si neváhá udělat legraci velmi často i sama ze sebe, což nemusí být u známých osobností vždy pravidlem.

Talk show bylo rozděleno do dvou částí. V té první se spisovatelka věnovala vzpomínkám na svou rodinu, své dětství a spoustu situací, které ve svém zárodku pro ni vypadaly velmi přitažlivě a žádoucně, ale vcelku záhy se vinou působení souhry několika negativních náhod proměnily doslova v černou můru a trapasy té nejvyšší kategorie, jež si paní Halina pamatuje dosud.

První část byla uzavřena četbou jedné povídky z právě vydané knihy. Stejně tak jako další vtipné postřehy, bonmoty a veršovánky i ona vyvolala vydatnou diváckou odezvu v podobě mnoha salv smíchu.

Během krátké přestávky dostali přítomní možnost na připravené kartičky napsat své dotazy. Odpovědi na ně se staly základem pro druhou polovinu vystoupení. Bylo skvělé poslouchat, jak si se všemi, i těmi poněkud dotěrnějšími, otázkami dokázala spisovatelka s bravurou a nadhledem poradit. Odměnou za to jí byl potlesk a smích spokojených diváků.

Opět se ukázalo, že když někdo opravdu umí a je profesionál, nemusí sázet na udivující triky a pompézní výpravu, ale k pobavení publika mu plně dostačuje židle, mikrofon a otevřená mysl.

Dvě hodiny s Halinou tak zmizely v nenávratnu jako šlehnutím kouzelného proutku. Posluchači byli zcela spokojeni a mnozí se nechali také nalákat ke koupi autorčiných knih. Odnesli si tak kousek originálního a neagresivního humoru i s sebou domů. Návdavkem k tomu jim bylo také osobní věnování, podpis a případně i společná fotografie s Halinou Pawlovskou, která se svým divákům ochotně věnovala ještě několik desítek minut po skončení představení.

Habartov tak má za sebou další z řady příjemných kulturních zážitků, které se staly již nedílnou součástí života stovek diváků, kteří je rádi navštěvují.

Reklama

Výběr článků

Načítám