Hlavní obsah

Do berounského muzea za zábavou i vzděláváním

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod názvem Pondělky a Pátky s Pořádnými Programy připravilo Muzeum Českého krasu v Berouně cyklus animačních programů nejen pro I. a II. stupeň základních škol a pro děti s doprovodem, ale tentokrát také pro školy mateřské. A čím že nás muzeum překvapí? Nabídka bude opravdu pestrá.

Foto: Patrik Pařízek

Děti hledají kamenické značky na berounském opevnění

Článek

Restaurátorská dílna

Putujte společně se sbírkovými předměty do útrob muzea. Na stanovištích se dozvíte, čím vším musí předmět projít, než se dostane do muzejního depozitáře. 

Děti budou předměty přebírat, vybírat a popisovat. S předměty ve špatném stavu budou putovat do dílny restaurátora, který jim představí svou práci a dále ukáže i různé postupy. Některé si děti sami vyzkouší. Více informací »

Krok za krokem Berounem

Vyražte společně s námi poznávat krásy našeho města. Historik muzea vám povypráví o některých zajímavých událostech, které ovlivnily život ve městě. Dále zjistíte něco o architektuře památných budov a doplněny budou i nejznámější berounské pověsti. Více informací »

Jak netopýrek Hugo zabloudil do muzea

Program pro děti z mateřských škol a prvního stupně základních škol. Při prohlídce muzea čekají na děti nevšední úkoly.

Nezbedný netopýrek Hugo totiž v každé expozici něco provedl. Děti zjišťují co způsobil a snaží se dát věci do pořádku. Během programu získají děti i informace o netopýrech, kteří se ve větší míře vyskytují právě na území Českého krasu. Více informací »

Tovaryšem v Berouně

Poznejte řemesla, která jsou pro Beroun typická. Skřítek Klepáček je nerozhodný. Neví, které řemeslo by pro něj bylo vhodné. Pomozte mu vybrat.

V muzeu si vytvoříte vlastní dílnu a zkusíte si některé činnosti, které jsou pro různá řemesla důležitá. Vyrobíte si něco z keramiky, zkusíte připravit těsto na chleba nebo přitlouci podkovu. Více informací »

Více o tomto cyklu naleznete zde. Rezervovat termín můžete na webu muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám