Hlavní obsah

Do Arboreta Nový Dvůr za Kouzlem živých motýlů

Novinky, Květa Gebauerová

Arboretum Nový Dvůr Slezského zemského muzea připravilo i v letošním roce pro své návštěvníky jednu z nejoblíbenějších akcí – výstavu tropických motýlů. Přijďte v červnu do skleníku a nechte se unášet krásou těchto živých drahokamů.

Foto: archiv SZM

Kouzlo živých motýlů.

Článek

Prohlédněte si bájná morfa, obyvatele Střední a Jižní Ameriky, oslňující svými blankytně modrými křídly i jejich neméně zajímavé příbuzné z čeledi babočkovití. Seznamte se s pestrobarevnými motýly čeledi otakárkovití, kteří obývají jižní Ameriku, Afriku nebo Madagaskar.

Poznejte i zajímavá NEJ přírody, třeba motýla s nejdelšími ostruhami na světě, či největší plochou křídel. Pozornosti však jistě neujdou ani perleťovci, danajdy, atlasi, batolci, bělásci či další druhy motýlů. Prohlédněte si jejich krásu i rozmanité tvary, stejně jako jejich jedinečné mimikry, které jim v přírodě pomáhají přežít.

Tropičtí motýli okouzlují svou krásou návštěvníky arboreta už více než týden, k vidění zůstanou až do konce června. Výstava Kouzlo živých motýlů je otevřena denně od 9.00 do 16.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám