Hlavní obsah

Dlouhodobě nemocní v Jesenické nemocnici budou mít již brzy k dispozici moderní prostředí

Novinky, Radka Miloševská

Modernizací za více než dvacet miliónů korun aktuálně prochází Léčebna dlouhodobě nemocných Jesenické nemocnice. Projekt s názvem Kvalitní péče o seniory a dlouhodobě nemocné Jesenicka v bezpečném a lidském prostředí, který se zrodil již v roce 2013, zahrnuje obnovu zázemí i vybavení oddělení.

Foto: Mgr. Markéta Stržínková

Kromě rekonstrukce prostor a modernizace vybavení Jesenické nemocnice dojde také k rozšíření prostoru stávajícího oddělení.

Článek

Významně se také rozšíří prostor oddělení a rekonstrukce také umožní vytvořit bezpečnější a komfortnější prostředí pro pacienty. 

„Hlavním cílem této investice je zajištění kvalitní péče o dlouhodobě nemocné a o seniory v regionu Jesenicka. To pro nás znamená zejména zlepšení bezpečí a soukromí klientů hospitalizovaných v léčebně dlouhodobě nemocných, zajištění materiálně technického zázemí pro rozvoj poskytovaných zdravotnických služeb a také zvýšení kvality stávajících služeb spolu se zavedením těch, které v regionu momentálně chybí,“ uvedl ředitel Jesenické nemocnice MUDr. Vítězslav Vavroušek, MBA, MPH.

Kromě rekonstrukce prostor a modernizace vybavení dojde také k rozšíření prostoru stávajícího oddělení o více než 350 metrů čtverečních a navýšení jeho kapacity.

Samotná stavba odstartovala na počátku letošního roku vybudováním čtrnáctky nových pokojů. Během letních měsíců následují stavební úpravy stávajících i nových prostor včetně či rekonstrukce výtahu a instalace nového vybavení. Projekt počítá také s vybudováním zázemí pro rehabilitaci, pokojů pro pacienty v terminálním stádiu života, či zázemí pro obézní pacienty.

Pacienti jsou dočasně během rekonstrukce hospitalizováni na jiných lůžkových odděleních nemocnice.

„Za dočasné nepohodlí spojené se stavbou se pacientům omlouváme a žádáme je tímto o zvýšenou toleranci a shovívavost. Věřím, že konečný výsledek bude stát za to. Hospitalizovaní lidé si budou moci užívat příjemné prostředí pokojů i komfort moderního nábytku, budou mít k dispozici nově společenskou místnost či prostor pro rehabilitace, a výrazně se zlepší i sociální zázemí. Zdravotníci zase ocení větší prostory a modernější vybavení, které jim usnadní práci s pacienty,“ dodal Vítězslav Vavroušek.

Realizace sub-projektu Kvalitní péče o seniory a dlouhodobě nemocné Jesenicka v bezpečném a lidském prostředí, CH.10/1/016, je finančně podpořena z Programu implementace švýcarsko-české spolupráce (Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union). Na financování sub-projektu se podílí Olomoucký kraj a Sdružení měst a obcí Jesenicka.

Reklama

Výběr článků

Načítám