Hlavní obsah

Divadlo v Hvozdné opět zaplaví betlémy

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo v Hvozdné v závěru tohoto týdne na tři dny zaplaví betlémy nejrůznější velikosti, stáří a původu. Vánoční výstava pořádaná zdejšími divadelními ochotníky patří tradičně k nejkrásnějším ve Zlínském kraji.

Foto: Martina Žáčková

Betlémy se po roce opět vrátí do divadla ve Hvozdné.

Článek

Výstava betlémů se otevře v pátek 26. listopadu v 16 hodin. V první den konání bude přístupná do 20 hodin, v sobotu od 8 do 19 hodin a v neděli od 8 do 18 hodin. K vidění budou betlémy mechanické, řezbované, keramické či z kukuřičného šustí a jiných neobvyklých materiálů. 

Výstavu doplní i menší jarmark s nabídkou adventních věnců, dekorací či výrobků z chráněných dílen. V sále bude nazdobena slavnostní vánoční tabule, chybět nebudou ani ukázky vánočních trendů a paličkování, aranžování či malování skleněných ozdob. Zážitek završí ochutnávka vanilkových rohlíčků a bufet s "hřejivým občerstvením" pro dospělé.

Výstava betlémů nebude jediným zpestřením předvánočního času ve Hvozdné. V neděli 5. prosince je na programu Mikulášský karneval a o dva týdny později, 19. prosince Zpívání u stromečku - oblíbený program s živým Betlémem, zvonem splněných přání či Ježíškovou poštou, spojený s ochutnávkou domácí zabíjačky a svařeného vína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám