Hlavní obsah

Divadelní spolek z Lázní Toušeň zve na tři prosincová představení

Novinky, Luboš Jakub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Během prosince budou mít možnost diváci zhlédnout hned tři představení Divadelního spolku Lázně Toušeň. Žánrově se od sebe velmi liší, ale vždy nabídnou atmosféru, kterou v profesionálních divadlech nenajdete.

Foto: Luboš Jakub

Pan Polštář

Článek

Třetí adventní neděli od 18:00 na piazzetě Národního divadla uvede spolek z Lázní Toušeně svoji autorskou hru - nonverbální grotesku Kino. Hra měla premiéru v roce 2008 a od té doby se reprízovala téměř padesátkrát. Inscenace byla uvedena na mnoha místech v České republice ale i na přehlídkách v Německu, Švýcarsku, Francii a na Mezinárodním festivalu umění v Šanghaji.

Zápletka hry je velmi jednoduchá - několik lidí různých typů přijde do kina na nový americký film. Na tomto pozadí se rozvíjí různé zápletky mezi jednotlivými diváky. Představení je nabito gagy, které jsou přesně časovány a zahrány na profesionální úrovni. Herecké výkony jsou o to důvěryhodnější, že inscenace vznikla spoluprací celého souboru a každý si tak do své role přinesl něco z vlastní osobnosti. 

V sobotu 19. prosince od 15 hodin je připravena v pražském Divadle Perštýn pohádka pro děti Tajemství staré bambitky. Příběh o hrnčíři, který býval loupežníkem Karabou, ale který svého řemesla nechal, když se mu narodila dcera Anička, zná většina televizních diváků. V divadle Perštýn se ale podařilo přenést příběh na jeviště, udržet spád děje i pohádkovou nadsázku. Herecké role jsou zde svěřeny dětem, které se na jevišti pohybují s naprostou samozřejmostí a zaujmou i pěveckým výkonem. 

Třetím představením je tragický příběh Martina Mc Donagha - Pan Polštář. Uvidíte ho v podání absolventů pražské konzervatoře 21. prosince od 19 hodin v Divadle Perštýn. Příběh se odehrává ve fiktivní totalitní zemi a vypráví o dvou bratrech. Katurian je spisovatel, který píše kruté a krvavé pohádky a vypráví je svému zaostalejšímu bratru Michalovi. Pak je ale zatkne policie. 

Představení jsou realizována za podpory Městské části Praha 1.

Reklama

Výběr článků

Načítám