Hlavní obsah

Divadelní soubory vystoupí již po osmé na benefici v Litoměřicích

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum pro náhradní rodinnou péči a Hynkovo hravé divadlo ve spolupráci s Městskými kulturními zařízeními a dalšími divadelními soubory za finanční podpory města Litoměřice pořádají již osmý ročník Divadelní benefice ochotnických souborů.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

Výtěžek z benefice bude použit ve prospěch dětí v náhradní péči

Článek

Série divadelních představení se uskuteční v týdnu od soboty 14. do soboty 21. října v Divadle Karla Hynka Máchy. Před zahájením benefice v pátek 13. října nabídne Music bar Baronka doprovodný program ve formě alternativní hudební scény. Celý benefiční program pak odstartuje v sobotu 14. října vystoupením divadelního souboru Li-Di Litoměřice, které předvede tragikomedii Pět ve stejných šatech.

Během divadelního týdne pak diváci mohou zhlédnout představení souboru Dejvického divadla nebo divadla z Příbrami. Na závěr 21. října je připravena celosvětově známá komedie Prachy? Prachy!, kterou uvede soubor TMA.

Všichni příznivci prken, která znamenají svět, se tak mají na co těšit. Výtěžek z celotýdenní benefice podpoří aktivity dětí z náhradní rodinné péče.

„Především bych chtěla poděkovat všem sponzorům a podporovatelům, protože bez jejich pomoci by uspořádání divadelní benefice nebylo možné. Mám na mysli skutečně širokou podporu od poskytnutí grantu městem Litoměřice, přes pronájem divadla, propagaci, spolupráci s divadelními soubory až po další formy podpory,” řekla ředitelka Centra pro náhradní rodinnou péči Margita Šantavá.

Posláním Centra pro náhradní rodinnou péči je dlouhodobá podpora rodin s dětmi v náhradní rodinné péči. Centrum pomáhá jak osvojitelům, tj. rodinám, které si opuštěné děti adoptovaly, tak také pěstounským rodinám. Zajišťuje odbornou pomoc při řešení akutních rodinných problémů, ale také odborná školení, rozvojové a volnočasové programy. Bližší informace o činnosti Centra zájemci naleznou na www.cpnrp.cz.

Patronkou benefice je známá režisérka Alice Nellis a vstupenky je možné zakoupit v celé síti MKZ Litoměřice. Celý program a další informace zájemci naleznou na stránkách www.divadelni-benefice.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám