Hlavní obsah

Divadelní noc v Příbrami: pohádky, koncerty, scénické čtení i prohlídka divadla

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. listopadu se více než sto divadelních souborů zapojí do druhého tuzemského ročníku celoevropského projektu Noc divadel. Loni se souborů zúčastnilo asi osmdesát s celkovou návštěvností 40 tisíc diváků. Příbram bude opět zastupovat Malé svatohorské divadélko a nově i Divadlo A. Dvořáka.

Foto: www.nocdivadel.cz

logo projektu, jehož hlavním organizátorem v ČR je Institut umění - Divadelní ústav.

Článek

Noc divadel je svým způsobem výjimečný projekt, do kterého se zapojuje asi desítka evropských států v čele s Chorvatskem, které je hlavním koordinátorem projektu. V České republice se koná teprve podruhé, avšak již v loňském roce patřila česká Noc divadel k třem nejúspěšnějším a programově nejbohatším v celé Evropě.

Minulý rok se v Příbrami zapojilo pouze Malé svatohorské divadélko Gymnázia pod Svatou Horou Příbram, letos se připojí i profesionálové z Divadla A. Dvořáka.

Vše vypukne v sobotu 15. listopadu od 13.30 hodin a program je připraven až do nočních hodin. A na co se mohou diváci a návštěvníci těšit?

Na půdě Malého svatohorského divadélka odstartuje program Divadelní spolek Půlnoc se svojí pohádkou O Perníchajdě, loutkovou pohádku zahraje v 15 hodin také LS Zalezlíci a svým představením Krásné oči, ohyzdné obrazy obohatí diváky i soubor gymnazistů, a to od 18 hodin.

Mezitím proběhnout také dva koncerty či scénické čtení nebo seminář improvizace. Na všech zúčastněných místech je také jeden stejný programový bod, a to společný potlesk, který zazní přesně v 19 hodin. Poté vystoupí Kabaret Kajbar se svým divadelně-hudebně-tanečním vystoupením. 

Jelikož je kapacita prostoru omezena, organizátoři prosí zájemce, aby si místa zarezervovali na e-mailu bilekt@gshpb.cz.

Společným potleskem v 19 hodin svůj program začne Divadlo A. Dvořáka, které na Malé scéně odehraje představení Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka a od 19.30 připravilo také prohlídku divadla. O hodinu později je pro zájemce připravena otevřená korepetice představení Balada pro banditu a ve večerním programu nechybí ani promítání v kině.

Zapojí se i Divadelní klub "Déčko", kde program zakončí scénické čtení, a to ve 22 hodin. Ve foyer divadla bude celý den píistupná také výstava prací žáků ZŠ 28. října na téma Co ukrývá divadlo?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám