Hlavní obsah

Diváci příbramského divadla vybrali nejoblíbenější umělce i hry

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako v předchozích letech i v aktuálně končící divadelní sezoně mohli návštěvníci příbramského divadla A. Dvořáka v anketě hlasovat pro své oblíbené herce, herečky, premiéru a představení. Výsledky ankety byly vyhlášeny před začátkem posledního představení před prázdninami.

Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

Anna Fixová s kyticí a cenou při vyhlašování výsledků divácké ankety.

Článek

Hlasovacích lístků se sešlo velké množství, celkem 1913. V kategorii herečka zvítězila Anna Fixová, na druhém místě se umístila Helena Karochová a třetí místo obsadila Helena Lapčíková. Jako nejoblíbenějšího herce si diváci vybrali Romana Štabrňáka. Druhý skončil Jiří Vojta a třetí byl Lukáš Král.

Za nejlepší hru uplynulé sezony označili diváci Válku Roseových (ve hře hraje hostující Michal Dlouhý), za kterou se umístila Balada pro banditu a třetím nejoblíbenějším představením se stala inscenace Hrdý Budžes, která je stálicí příbramského jeviště a počet repríz již překročil šest set.

Diváci vybírali také nejoblíbenější premiéru. V této kategorii dostala nejvíce hlasů Balada pro banditu, na druhém místě skončila hra Rozpaky zubaře Svatopluka Nováka a třetí místo patří komedii Prokletí nefritového škorpiona, kde hraje titulní roly Bohumil Klepl.

Bez cen však neodešli ani diváci. Z odevzdaných anketních lístků se losoval výherce zájezdu a lístky do divadla si odnesly další dvě šťastlivkyně, které měly štěstí a seděly na sedadlech s vylosovanými čísly.

Ačkoliv další sezóna začíná až v září, bez svých oblíbených herců a hereček diváci nemusí zůstat tak dlouho. Již 16. července od 21 hodin zahrají oblíbenou hru plnou známých písní Balada pro banditu na nádvoří hradu Loket.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám