Hlavní obsah

Dialog Jessenius zve onkologické pacienty na speciální přednášky na 11. ročník PragueONKO

Novinky, Kateřina Martykánová

Už pojedenácté se v Praze koná mezioborové onkologické kolokvium PragueONCO. Významnou součástí jeho programu je i v letošním roce pacientský seminář, který organizuje obecně prospěšná společnost Dialog Jessenius. Pacientská sekce pro zájemce z řad veřejnosti bude přístupná ve středu 29. ledna od 14 hodin.

Foto: Dialog Jessenius
Článek

Pacientský seminář zahrnuje soubor přednášek, na kterých vystoupí odborníci se zkušenostmi s léčbou onkologických pacientů, představí se nováčci z řad pacientských organizací a přijde pozdravit i členka generální rady slovenské Ligy proti rakovině doc. MUDr. Mária Wágnerová, CSc.

„Lékaři a sestry různých oborů společně proti zhoubným nádorům“ - tak zní téma letošního ročníku kolokvia PragueONCO. Organizace jeho pacientské sekce se každoročně ujímá společnost Dialog Jessenius a připravila odpoledne nabité zajímavými přednáškami s tématy, která mohou zaujmout a pomoci onkologickým pacientům i jejich nejbližšímu okolí.

„Letošní sekce je zaměřená na aktuální potřeby pacientů v léčbě např. léčba bolesti, hojení ran i zvládání stresu při léčbě. Jsme moc rádi, že prof. MUDr. Samuel Vokurka, předseda sekce podpůrné léčby ČOS ČLK JEP přiblíží význam spolupráce pacientů a odborné společnosti,“ uvedla Michaela Tůmová, ředitelka o. p. s. Dialog Jessenius.

Jedna ze stěžejních přednášek je genomové testování prof. MUDr. Petry Tesařové. Téma skloňované v odborných kruzích i na pacientských fórech.

PragueONCO se koná v Clarion Congress Hotelu v Praze, přednášky pacientské sekce probíhají 29. ledna od 14:00 do 18:30 hodin.

Většina přednášek bude ke zhlédnutí na www.ciop.cz, www.dialog-jessenius.cz i na www.linkos.cz. Další informace na www.dialog-jessenius.cz/ a www.pragueonco.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám