Hlavní obsah

Devatenáctiletá Noemi z dětského domova vyzývá k podpisové akci

Novinky, Roman Hrůza
Aktualizováno

Symbolicky dnes, na Mezinárodní den žen, vyzývá nezisková organizace Mimo domov ve spolupráci s Vodafone veřejnost, aby podpořila svým podpisem celosvětovou kampaň HeForShe. Tváří výzvy je devatenáctiletá Noemi Sari z dětského domova v Pyšelích. O co jde?

Foto: Vodafone

Noemi Sari vyzívá k podpisové akci HeForShe

Článek

Celosvětová kampaň HeForShe upozorňuje na problémy rovných příležitostí u žen a dívek. Společnost Vodafone v České republice se k výzvě HeForShe přihlásila a za celkový počet podpisů v každém roce poskytne finanční podporu projektu Život nanečisto, který realizuje spolek Mimo domov. 

„S Mimo domov jsme spolupracovali už několik let na festivalu Out of Home pro děti z dětských domovů. Vloni jsme se také rozhodli přispět k jejich projektu Život nanečisto, a to konkrétně prostřednictvím celosvětové iniciativy HeForShe, která podporuje rovné příležitosti mužů a žen,” informuje Adriana Dergam z Vodafone.

Devatenáctiletá Noemi Sari, která své dětství strávila v dětském domově Pyšely, patří k těm, kdo motivační a vzdělávací projekt Život nanečisto absolvoval.

„Kurz mi pomohl v rozhodování a zvládání různých životních situací. Proto jsem neváhala a podpořím projekt HeForShe. Natočila jsem výzvu, kterou sdílím po sociálních sítích, aby se podařilo sehnat za podpisy peníze pro co nejvíce mladých lidí z dětských domovů na absolvování Života nanečisto,” říká Noemi.

Její výzvu si lze vyslechnout zde.

Jak projekt Život nanečisto podpořit a připojit svůj podpis? Snadno na odkazu www.heforshe.org/vodafone. Zde je potřeba vybrat zemi (ČR), vyplnit jméno, emailovou adresu a vybrat oblast, ve které si daný člověk myslí, že v ní ženy často nemají stejné šance (ve vzdělání, v práci, atd.). 

V současné době je Česká republika celosvětově druhou zemí, která má v kampani nejvíce - 4826 podpisů. Favoritem je Indie s 8389 podpisy. Zde je téma rovných příležitostí žen hlavním společenským tématem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám