Hlavní obsah

Děti z dětských domovů se s Hankou Kynychovou rozhýbaly na Žofíně

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenáctý ročník velké taneční show dětí z dětských domovů s názvem Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou jasně napovídá, kdo za projektem stojí. Přesvědčit se o tom mohl každý, kdo se přišel podívat 20. listopadu na pražský Žofín a celou tu krásu a kus velké práce mohl spatřit na vlastní oči.

Foto: Archiv Nadačního fondu Hanky Kynychové

Hanka Kynychová s Terezou Pergnerovou a dětmi

Článek

Cvičitelka Hanka Kynychová se svým nadačním fondem už po jedenácté uspořádala pro děti z dětských domovů den, který není jen plný pohybu a tance, ale také napětí, emocí, radosti i zábavy.

Nad touto skvělou akcí převzal záštitu starosta Městské části Prahy 1 Oldřich Lomecký. Celé taneční tour zahájil a nakonec i vítězům předal medaile. Díky rozhodnutí MČ Prahy 1 byl palác Žofín pronajatý zdarma, což celé akci, a nejen z pohledu dětí, dalo mnohem větší význam důležitosti.

Tým tanečníků vytvořil skvělé číslo, kde zářili nejen nejlepší čeští tanečníci, ale také Hanka Kynychová a samozřejmě děti, které naprosto splynuly s profesionálními tanečníky tak, že publikum nevěřilo, že denně netančí v divadlech, ale trénují jen v dětských domovech.

Jednou z největších hvězd celé show byla moderátorka Tereza Pergnerová. Její živelná energie a radost působily pozitivně na všechny přítomné. Zpěvák a skladatel Marek Ztracený patřil mezi vymodlené hosty. Na pódiu si s ním zazpíval Lukáš Mazač z Humpolce, který loni uspěl u přijímacích zkoušek na konzervatoř s písní Ztrácíš, právě od Marka a ten, když se tuto skutečnost dozvěděl, bez váhání Lukáše vyzval, aby si s ním zazpíval. Byl to silný zážitek, který vháněl slzy do očí, jak dobré a nabité emocemi, vystoupení to bylo.

Pozvání dále přijali: Markéta Hrubešová, které takováto pomoc připadne naprosto samozřejmá a s radostí prý přijala pozvání. Laďka Něrgešová, která pronesla: „Je to úžasná věc, kde se spojuje tolik dobrých věcí, že už jenom za tohle si Hanka zaslouží velký obdiv.”

Nechyběla ani Jana Adamcová, která nebyla na akci poprvé. Modelka Aneta Vignerová dorazila poprvé a byla velmi překvapená, jaká atmosféra se nese celou akcí. Z Brna přijela Ilona Csáková, která akci podpořila už po druhé. Anička Slováčková celý sál. Milan Peroutka dorazil s kamarádkou Shopaholic Nicol. Leona Machálková dorazila i přes zánět v oku a dětem tím udělala velkou radost, stejně jako přítomnost Ljuby Krbové, která projekt podporuje už od začátku. Zpěvák Jan Kopečný přispěchal s písní Lady Carneval, s kterou září v muzikálu Sagvana Tofiho Čas růží.

V porotě zasedli: herečka Kristýna Janáčková, choreografka Leona Qaša Kvasnicová, hudební skladatel Zdeněk Barták, stylista Kája Pavlíček, klavírní virtuos Jozef Holly. Show tradičně moderovala Miluše Bittnerová a přes velké nachlazení moderovala až do roztrhání těla.

Na přípravě se po celý rok pod vedením Kynychové podíleli: Filip Jankovič, Marek Dědík, Radek Fišer, Martin Ivanecký, Igor Šustr, Jan Hönig, Lucie Škrobalová a další.

Je nutné zmínit, že akce by se neuskutečnila bez štědré podpory parterů, například Úsovsko Food, společnosti Aagaard, Miss Cosmetics, díky KF production, v jejímž čele stojí Kateřina Fingralová, a celé řady dalších.

Mottem Nadačního fondu Hanky Kynychové je: Pomáhat je normální a důležité je rozdávat emoce, radost, lásku a svůj čas oproti hmotným darům a šekům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám