Hlavní obsah

Děti si v pivovaru užily veselý masopustní rej

Novinky, Milan Hloušek

Masopustní rej v Kynšperském pivovaru přilákal desítky dětí v maskách a kostýmech pohádkových postav. Součástí akce byly veselé soutěže, hry a karnevalová diskotéka.

Foto: Milan Hloušek

Společný snímek dětí a dospěláků v maskách na nádvoří Kynšperského pivovaru.

Článek

Desítky dětí vyrazily v neděli odpoledne na masopustní zábavu do Kynšperského pivovaru. Čekaly je tu soutěže, hry a karnevalová diskotéka. V houfu tančících masek byli k vidění piráti, princezny, čarodějnice, berušky, příšerky Monster High, dále pak šerif, dopravní policista a ze zloduchů tu byl zastoupený Darth Vader z Hvězdných válek.

Všechny děti se skvěle bavily a kdo se zapojil do připravených her, dostal od velkého čaroděje s orlím nosem sladkou odměnu. Nejdříve se malé ratolesti černého démona trochu bály, ale když zjistily, že je hodný, rády si od něj dobrotu vzaly.

Jelikož se venku hlásilo jaro a slunce příjemně hřálo, vyběhly masky na pivovarský dvůr, kde se společně fotografovaly. Zamávaly do objektivů a pak se opět odebraly tancovat a skotačit do zimní zahrady v přilehlé šenkovně. A zatímco děti spokojeně dováděly, rodiče mohli ochutnávat zabijačkové speciality – prdelačku s kroupami, jelítka, jitrnice, vepřový ovar nebo masopustní koláčky.

„V pořádání podobných akcí pro děti chceme pokračovat i nadále. V neděli 23. března k nám přijedou herci ze Západočeského divadla v Chebu. Pro dětské publikum budou mít připravené společné zpívání a veselou pohádku,“ popsal plánovaný program Radek Vomočil, ředitel Kynšperského pivovaru.

O radovánky a povyražení nebude nouze ani o Velikonocích. „Pokud nám bude přát počasí, tak bychom jarní svátek rádi oslavili venku pod širým nebem. Věřím, že se k nám připojí i Kynšperáci a lidé ze širokého okolí,“ poznamenal Vomočil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám