Hlavní obsah

Derby je tady! Karlovarští hokejisté vyzvou lídra extraligy

Novinky, Daniel Kubelka
Aktualizováno

Sérii čtyř zápasů hraných na domácím ledě zakončí karlovarští hokejisté v pátek tradičním podkrušnohorským derby. Litvínovští hokejisté zatím nenašli přemožitele a okupují první místo v tabulce. Skončí jejich krasojízda v Karlových Varech?

Foto: Daniel Kubelka

Václav Skuhravý povede Energii do derby opět v roli kapitána.

Článek

Energetiky čeká v pátek podvečer poslední duel domácí čtyřzápasové série, proti Litvínovu ale nováčka extraligy nečeká nic snadného, Severočeši totiž v dosavadním průběhu nejvyšší soutěže neztratili ani bod.

„Nám se nepovedla poslední dvě utkání, která jsme prohráli. V pátek nás čeká extrémně kvalitní soupeř, který ještě neztratil ani bod a hraje ve velké pohodě. My ale musíme začít u sebe a zlepšit se,” říká v předvečer zápasu asistent trenéra Tomáš Mariška.

„Chceme naší hru zjednodušit a dostat do ní více bojovnosti a důrazu. V minulých zápasech jsme si vytvořili několik šancí, koncovka však nebyla dobrá. Proto jsme se na tuhle činnost hodně zaměřili v trénincích a koukali se také na video. Věřím, že jsme poučení a zapas s Litvínovem zvládneme,“ přidává sedmatřicetiletý kouč.

Karlovy Vary půjdou do zápasu v takřka nejsilnější možné sestavě, po zranění se do ní vrací klíčoví beci Michal Plutnar a Matic Podlipnik. „Derby je přeci jen něco speciálního, věřím, že nás přijde podpořit hodně lidí a my pro ně vyhrajeme. Pozitivní zprávou je, že se do hry vrátí Matic Podliplnik, Michal Plutnar i Petr Stloukal,“ dodal Mariška.

Na oba týmy čeká v pořadí již 106. vzájemný souboj v novodobé historii. V historické bilanci mají mírně navrch domácí energetici, kteří vybojovali vítězství v 52 zápasech. O další vítězství budou bojovat v pátek 28. září od 17:30 v karlovarské Realistic Areně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám